Zupa grzybowa z łazankami
75min
Łatwy
2 kostek
1 trochę
50 g
Grzyby shiitake suszone
1
Cebula
1
Marchew
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz
5 łyżek
Mąka
1
Jajko
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
5.3 g
Węglowodany
21.91 g
Tłuszcze
3.05 g
Wartość energetyczna
129.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
25 min
Grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa.
Krok 2
7 min
Grzyby wymij i pokrój w paseczki.
Krok 3
5 min
Wywar uzupełnij wodą, wrzuć kostki bulionowe.
Krok 4
5 min
Zagotuj, dopraw MAGGI i pieprzem.
Krok 5
10 min
Przygotuj ciasto na łazanki: z mąki, jajka i soli zagnieć ciasto.
Krok 6
5 min
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój na paski 2 cm i krój na kwadraty.
Krok 7
15 min
Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie.
Krok 8
3 min
Zupę podawaj z łazankami.
Wypróbuj przepis na elegancką zupę na Bulionie Grzybowym z Borowikami WINIARY, z paseczkami gotowanych suszonych grzybów oraz domowymi łazankami, przybrana zieleniną. Zupę grzybową z łazankami możesz przygotować również w czasie sezonu ze świeżych grzybów. Prosta do wykonania zupa, będzie wspaniałym urozmaiceniem na Twoim stole. Obowiązkowo sprawdź nasz przepis na zupę grzybową z łazankami
Komentarze 0