Lubisz zupy i dania inspirowane kuchniami świata? Zastanawiasz się czy można połączyć polską kuchnię z nutą meksykańskich smaków? Oczywiście, że tak. Już podpowiadamy, jak to zrobić. Będzie szybko, prosto, zaskakująco, a przede wszystkim smacznie. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy.
Prosta zupa fasolowa w meksykańskim klimacie
Zupa wcale nie musi być skomplikowaną potrawą, która wymaga wielu godzin spędzonych w kuchni. Mamy sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę, która łączy w sobie Polskę i Meksyk. To coś dla fanów kuchni świata, lubiących odkrywać nowe dania. Wystarczy, że masz pod ręką kilka składników i kwadrans wolnego czasu. Zaczynamy gotowanie?
Mięso mielone podsmażone na odrobinie oleju zalej zupą fasolową WINIARY i całość zagotuj. Dodaj kukurydzę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, dokładnie wymieszaj, gotuj przez chwilę i już możesz podawać gotowe danie na stół... Dla podkręcenia smaku zupę serwuj z kawałkami limonki, nachosami i posiekaną dymką.
Taka zupa to nie tylko pomysł na codzienny posiłek, ale też ciekawa, ekspresowa przekąska na ciepło dla rodziny i znajomych, którzy wpadną z niespodziewaną wizytą.
Komentarze 0