Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą
Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą
Dodaj do CookBook

Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

(0)
16 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa fasolowa Nasza Specjalność WINIARY
200  g
Mięso mielone drobiowe
0.5  puszka
Kukurydza
0.5  łyżeczka
Kumin
0.5  łyżeczka
Kolendra mielona
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.6 g
Wartość energetyczna
145.9 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
11.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz zupy i dania inspirowane kuchniami świata? Zastanawiasz się czy można połączyć polską kuchnię z nutą meksykańskich smaków? Oczywiście, że tak. Już podpowiadamy, jak to zrobić. Będzie szybko, prosto, zaskakująco, a przede wszystkim smacznie. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy.

  

Prosta zupa fasolowa w meksykańskim klimacie

Zupa wcale nie musi być skomplikowaną potrawą, która wymaga wielu godzin spędzonych w kuchni. Mamy sposób na pyszną, rozgrzewającą zupę, która łączy w sobie Polskę i Meksyk. To coś dla fanów kuchni świata, lubiących odkrywać nowe dania. Wystarczy, że masz pod ręką kilka składników i kwadrans wolnego czasu. Zaczynamy gotowanie?

Mięso mielone podsmażone na odrobinie oleju zalej zupą fasolową WINIARY i całość zagotuj. Dodaj kukurydzę, koncentrat pomidorowy, przyprawy, dokładnie wymieszaj, gotuj przez chwilę i już możesz podawać gotowe danie na stół... Dla podkręcenia smaku zupę serwuj z kawałkami limonki, nachosami i posiekaną dymką.

Taka zupa to nie tylko pomysł na codzienny posiłek, ale też ciekawa, ekspresowa przekąska na ciepło dla rodziny i znajomych, którzy wpadną z niespodziewaną wizytą.

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    5 min
    W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć mięso i smaż, aż zacznie się rumienić.
  • Krok 2

    5 min
    Zupę fasolową WINIARY wymieszaj z wodą zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj do mięsa i doprowadź do wrzenia.
  • Krok 3

    5 min
    Kiedy się zagotuje, dodaj kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw mieloną kolendrą i kuminem. Rozlej do miseczek.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z kawałkiem limonki, nachosami i posiekaną dymką.
Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

Krok 1 z 4

W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć mięso i smaż, aż zacznie się rumienić.

Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

Krok 2 z 4

Zupę fasolową WINIARY wymieszaj z wodą zgodnie z opisem na opakowaniu. Dodaj do mięsa i doprowadź do wrzenia.

Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

Krok 3 z 4

Kiedy się zagotuje, dodaj kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw mieloną kolendrą i kuminem. Rozlej do miseczek.

Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

Krok 4 z 4

Podawaj z kawałkiem limonki, nachosami i posiekaną dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    Zupa meksykańska z mięsem mielonym

    1 godz Łatwy
  • Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

    Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

    19 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    50 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym i granatem

    Zupa meksykańska z mięsem mielonym i granatem

    1 godz 10 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu