Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ząbki czosnku lekko miażdżymy trzonkiem noża, obieramy ze skórki, siekamy. Cebulę kroimy w kostkę.
W rondlu na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy czosnek, smażymy, aż czosnek zacznie wydawać przyjemny aromat.
Dodajemy do rondla pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę smażymy, podlewamy wywarem lub rosołem, zagotowujemy, gotujemy 15 minut.
Dodajemy serki topione, mieszamy, miksujemy zupę na gładki krem.
Doprawiamy zupę szczyptą soli i tłuczonym pieprzem.
Bagietkę kroimy na kromki.
Na kromki nakładamy cienkie plasterki masła, posypujemy ziołami i serem.
Kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie, zapiekamy w temperaturze 180 st. ok. 10 minut do zrumienienia.
Zupę czosnkową podajemy z gorącymi grzankami serowymi.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0