Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dziś propozycja iście wiosenna, choć po drobnych modyfikacjach zupę można gotować przez okrągły rok. W podstawowej wersji zupa bazuje na młodych ziemniaczkach i buraczkach. Dodatek Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność WINIARY stanowi gwarancję niepowtarzalnego aromatu.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
2 min
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Buraczki dokładnie umyć, jeśli jest potrzeba, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Krok 5
5 min
Dodać ziemniaki i buraczki, krótko podsmażyć.
Krok 6
20 min
Warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich powierzchnię. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 - 20 minut, aż ziemniaki i buraki zmiękną.
Krok 7
5 min
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotującej się zupy, wymieszać, gotować przez kolejne 3-5 minut.
Krok 8
2 min
Na zakończenie zupę zabielić (hartując śmietanę). Doprawić sokiem z cytryny, gałką, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Krok 9
1 min
Zupę podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
9
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
z
9
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3
z
9
Buraczki dokładnie umyć, jeśli jest potrzeba, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
z
9
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Krok 5
z
9
Dodać ziemniaki i buraczki, krótko podsmażyć.
Krok 6
z
9
Warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich powierzchnię. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 - 20 minut, aż ziemniaki i buraki zmiękną.
Krok 7
z
9
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotującej się zupy, wymieszać, gotować przez kolejne 3-5 minut.
Krok 8
z
9
Na zakończenie zupę zabielić (hartując śmietanę). Doprawić sokiem z cytryny, gałką, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Krok 9
z
9
Zupę podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0