Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Buraczki dokładnie umyć, jeśli jest potrzeba, obrać i pokroić w kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę ze szczyptą soli.
Dodać ziemniaki i buraczki, krótko podsmażyć.
Warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich powierzchnię. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 - 20 minut, aż ziemniaki i buraki zmiękną.
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotującej się zupy, wymieszać, gotować przez kolejne 3-5 minut.
Na zakończenie zupę zabielić (hartując śmietanę). Doprawić sokiem z cytryny, gałką, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0