Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa buraczkowa z ziemniakami

(0)
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
5 
Ziemniaki
4 
Młode buraczki
100  ml
Śmietana 12%
2  łyżek
Sok z cytryny
3  łyżek
Olej do smażenia
1  łyżeczka
świeży lub suszony tymianek
0.5  łyżeczka
Gałka muszkatołowa
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.86 g
Węglowodany
35.02 g
Tłuszcze
13.28 g
Wartość energetyczna
271.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dziś propozycja iście wiosenna, choć po drobnych modyfikacjach zupę można gotować przez okrągły rok. W podstawowej wersji zupa bazuje na młodych ziemniaczkach i buraczkach. Dodatek Barszczu Czerwonego Nasza Specjalność WINIARY stanowi gwarancję niepowtarzalnego aromatu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika