Zupa brokułowa z serkiem topionym
52min
Łatwy
1
Brokuł
2
kostek
1
Serek kremowy
8
Ziemniaki
2
Marchewka
2
kulek
Ziele angielskie mielone
1
liść
Liść laurowy
1
Pietruszka
1
Seler naciowy
1
Cebula
.
Wartości odżywcze
Białko
3.54 g
Węglowodany
13.78 g
Tłuszcze
7.15 g
Wartość energetyczna
128.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
52 min
Krok 1
15 min
Marchewkę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, a seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
0 min
Gotujemy wodę z kostkami rosołowymi, liściem i zielem.
Krok 3
2 min
Kiedy nasz wywar się zagotuje wrzucamy do niego pokrojone warzywa.Gotujemy 10 min.
Krok 4
5 min
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy pod bieżącą wodą i dodajemy do naszej zupy.
Krok 5
2 min
Od tej pory gotujemy ją jeszcze około 10 min ( zależy od miękkości naszego brokuła ). Przyprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie dowolną przyprawą.
Krok 6
3 min
Zestawiamy zupę z ognia. Do gorącej zupy dodajemy stopniowo serek, dokładnie mieszamy.
Pomysł na prostą i smaczną zupę brokułową przyrządzaną na kostkach Rosołu drobiowego WINIARY. Co jeszcze nadaje zupie smaku? Aromatyczne przyprawy i kostka serka topionego, którym zabielamy zupę po zagotowaniu. Zupa brokułowa z serkiem topionym dobrze skomponuje się z ziarnami słonecznika, grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Komentarze 1