Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa bogracz

0
46 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Udziec wołowy
600 g
Ziemniaki
2 
Cebula
1 
Marchewka
1 pęczek
Natka pietruszki
1 
Korzeń pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
36.62 g
Tłuszcze
6.74 g
Węglowodany
28.73 g
Wartość energetyczna
320.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
10 min
Umyte mięso i warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Mięso i cebulę duś z Kostką mięsną.
Krok 3
5 min
Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.
Krok 4
15 min
Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.
Krok 5
1 min
Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Zupa bogracz

Krok 1 z 5

Umyte mięso i warzywa pokrój w kostkę.

Zupa bogracz

Krok 2 z 5

Mięso i cebulę duś z Kostką mięsną.

Zupa bogracz

Krok 3 z 5

Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.

Zupa bogracz

Krok 4 z 5

Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.

Zupa bogracz

Krok 5 z 5

Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tradycyjna węgierska bogracz, gotowana nad ogniskiem w specjalnym kociołku (o tej samej nazwie), przez rolników i pasterzy. W smaku przypomina nieco nasz polski „gulasz”, bo wołowe mięso przed dodaniem do zupy podsmaża się z cebulą, a potem zazwyczaj jeszcze krótko z dodatkiem warzyw (marchewki, pietruszki i ziemniaków). Doskonała na Kostce Mięsnej WINIARY, która pogłębia jej charakterystyczny smak i aromat. Zazwyczaj podawana jest z pajdą wiejskiego chleba; często traktowana jako pożywny, jednodaniowy obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika