Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjna węgierska bogracz, gotowana nad ogniskiem w specjalnym kociołku (o tej samej nazwie), przez rolników i pasterzy. W smaku przypomina nieco nasz polski „gulasz”, bo wołowe mięso przed dodaniem do zupy podsmaża się z cebulą, a potem zazwyczaj jeszcze krótko z dodatkiem warzyw (marchewki, pietruszki i ziemniaków). Doskonała na Kostce Mięsnej WINIARY, która pogłębia jej charakterystyczny smak i aromat. Zazwyczaj podawana jest z pajdą wiejskiego chleba; często traktowana jako pożywny, jednodaniowy obiad.
Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.
Krok 4
15 min
Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.
Krok 5
1 min
Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Umyte mięso i warzywa pokrój w kostkę.
Krok 2
z
5
Mięso i cebulę duś z Kostką mięsną.
Krok 3
z
5
Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.
Krok 4
z
5
Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.
Krok 5
z
5
Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0