Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Zupa bogracz

Zupa bogracz

(0)
46min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Kostka mięsna WINIARY
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
600  g
Udziec wołowy
600  g
Ziemniaki
2 
Cebula
1 
Marchewka
1  pęczek
Zielona pietruszka
1 
Korzeń pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.26 g
Węglowodany
26.49 g
Tłuszcze
5.35 g
Wartość energetyczna
266.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tradycyjna węgierska bogracz, gotowana nad ogniskiem w specjalnym kociołku (o tej samej nazwie), przez rolników i pasterzy. W smaku przypomina nieco nasz polski „gulasz”, bo wołowe mięso przed dodaniem do zupy podsmaża się z cebulą, a potem zazwyczaj jeszcze krótko z dodatkiem warzyw (marchewki, pietruszki i ziemniaków). Doskonała na Kostce Mięsnej WINIARY, która pogłębia jej charakterystyczny smak i aromat. Zazwyczaj podawana jest z pajdą wiejskiego chleba; często traktowana jako pożywny, jednodaniowy obiad.
RecipeFull HTML Comp

Zainspiruj się również

  Pomysł na obiad - przepisy, co przygotować?   Omlet bez jajek - jak zrobić? Przepis

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    10 min
    Umyte mięso i warzywa pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    15 min
    Mięso i cebulę duś z Kostką mięsną.
  • Krok 3

    5 min
    Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.
  • Krok 4

    15 min
    Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Zupa bogracz

Krok 1 z 5

Umyte mięso i warzywa pokrój w kostkę.

Zupa bogracz

Krok 2 z 5

Mięso i cebulę duś z Kostką mięsną.

Zupa bogracz

Krok 3 z 5

Kiedy jest już w połowie miękkie, dodaj pozostałe warzywa i dolej tyle wody, aby je przykryła, i dalej gotuj.

Zupa bogracz

Krok 4 z 5

Przypraw pozostałą Kostką mięsną i przyprawą ZIARENKA SMAKU, gotuj do miękkości.

Zupa bogracz

Krok 5 z 5

Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Halloween
  • Kuchnia węgierska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Zupa gulaszowa z pieczarkami

    Zupa gulaszowa z pieczarkami

    1 godz 46 min Średni
  • Łopatka pieczona w piwie

    Łopatka pieczona w piwie

    4 godz 27 min Łatwy
  • Zupa gulaszowa z wieprzowiny

    Zupa gulaszowa z wieprzowiny

    1 godz 48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu