Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zrazy z mielonej wołowiny
Dodaj do CookBook

Zrazy z mielonej wołowiny

(2)
1 godz 7 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Ogórek kiszony starty
0.5  szklanka
Marchew
trochę
Suszone śliwki
4  łyżek
Musztarda Dijon
500  g
Mięso mielone wołowe
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
2  łyżek
Mąka
4 
Cebula
3  łyżek
Olej
1  kostka
WINIARY Rosół wołowy
5 
Suszone grzyby
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.1 g
Wartość energetyczna
464.1 kcal
Tłuszcze
28.2 g
Białko
27.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrazy z mielonej wołowiny to obiad pisany przez wielkie „o”! Zrazy przyrządzamy z soczystej wołowiny z udźca, a charakterny farsz – z marchewki, ogórka, śliwek i musztardy. Dodatkowo zrazy z mielonej wołowiny doprawiamy Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY oraz dodatkiem jałowca, suszonych grzybów i bulionu warzywnego. Zrazy z mielonej wołowiny to kwintesencja najlepszego smaku i najintensywniejszego aromatu!

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    1 min
    W misce wymieszaj startego ogórka z marchewką, posiekaną śliwką oraz musztardą.
  • Krok 2

    1 min
    Mięso dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    1 min
    Na blacie rozwiń folię spożywczą, ułóż na niej kulkę mięsa i uformuj płaski kotlet. Na wierzch nałóż około 1,5 łyżki musztardy z warzywami.
  • Krok 4

    15 min
    Na dłoni umieść kotlet na folii i uformuj zrazy, zawijając ciasno w folii. Włóż do lodówki na 15 minut, by lekko schłodzić, po czym zdejmij folię i obtaczaj każdy kotlet w mące. Przekładaj do naczynia żaroodpornego.
  • Krok 5

    3 min
    Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w rondlu na oleju.
  • Krok 6

    1 min
    Przygotuj bulion, dodając kostkę do pół litra zagotowanej wody. Przelej do rondla.
  • Krok 7

    5 min
    Pozostały Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozrób w pół litra zimnej wody i dodaj do całości. Dodaj grzyby, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut.
  • Krok 8

    40 min
    Powstały sos wylej na zrazy do naczynia żaroodpornego. Duś pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.
Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 1 z 8

W misce wymieszaj startego ogórka z marchewką, posiekaną śliwką oraz musztardą.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 2 z 8

Mięso dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dokładnie wymieszaj.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 3 z 8

Na blacie rozwiń folię spożywczą, ułóż na niej kulkę mięsa i uformuj płaski kotlet. Na wierzch nałóż około 1,5 łyżki musztardy z warzywami.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 4 z 8

Na dłoni umieść kotlet na folii i uformuj zrazy, zawijając ciasno w folii. Włóż do lodówki na 15 minut, by lekko schłodzić, po czym zdejmij folię i obtaczaj każdy kotlet w mące. Przekładaj do naczynia żaroodpornego.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 5 z 8

Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w rondlu na oleju.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 6 z 8

Przygotuj bulion, dodając kostkę do pół litra zagotowanej wody. Przelej do rondla.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 7 z 8

Pozostały Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozrób w pół litra zimnej wody i dodaj do całości. Dodaj grzyby, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut.

Zrazy z mielonej wołowiny

Krok 8 z 8

Powstały sos wylej na zrazy do naczynia żaroodpornego. Duś pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
22
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Weekend
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    20 min Łatwy
  • Zrazy z kaszy jęczmiennej

    Zrazy z kaszy jęczmiennej

    46 min Łatwy
  • Zrazy

    Zrazy

    2 godz 55 min Łatwy
  • Zrazy z karkówki

    Zrazy z karkówki

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu