Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zrazy cielęce zawijane w sosie
Dodaj do CookBook

Zrazy cielęce zawijane w sosie

(0)
58 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
80  dag
Cielęcina bez kości
25  dag
Pieczarki
trochę
Sól
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
1  dag
Olej
5  dag
Cebula
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.8 g
Wartość energetyczna
296.6 kcal
Tłuszcze
9.2 g
Białko
46.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zrazy cielęce to świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Podawane z kaszą gryczaną albo jęczmienną będą smakować wyśmienicie. Polane sosem zyskają jeszcze więcej, a rodzina nie będzie mogła oderwać się od talerza. Dodajmy pieczarki, a zrazy zyskają wyjątkowego smaku oraz delikatności. Pycha!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    5 min
    Mięso umyć, osączyć, pokroić na 4 porcje.
  • Krok 2

    5 min
    Każdy kawałek mięsa rozbić cienko na płaty.
  • Krok 3

    2 min
    Mięso oprószyć solą i pieprzem.
  • Krok 4

    3 min
    Pieczarki oczyścić opłukać, osączyć, pokroić na półplasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 6

    5 min
    Pieczarki z cebulą, solą i pieprzem, udusić na tłuszczu, do odparowania sosu, ostudzić.
  • Krok 7

    5 min
    Na każdy płat mięsa nakładać pieczarki z cebulką, zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami.
  • Krok 8

    10 min
    Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, osmażyć zrazy ze wszystkich stron na rumiano.
  • Krok 9

    2 min
    Zrazy przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości.
  • Krok 10

    15 min
    Pod koniec duszenia, rozrobić sos pieczeniowy w 300 ml wody, dodać do zrazów, gotować jeszcze przez 15 minut.
  • Krok 11

    1 min
    Wyjąć wykałaczki, ułożyć zrazy na talerzu, polać sosem pieczeniowym. Podawać z kaszą gryczaną.
Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 1 z 11

Mięso umyć, osączyć, pokroić na 4 porcje.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 2 z 11

Każdy kawałek mięsa rozbić cienko na płaty.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 3 z 11

Mięso oprószyć solą i pieprzem.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 4 z 11

Pieczarki oczyścić opłukać, osączyć, pokroić na półplasterki.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 5 z 11

Cebulę obrać, pokroić w kostkę.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 6 z 11

Pieczarki z cebulą, solą i pieprzem, udusić na tłuszczu, do odparowania sosu, ostudzić.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 7 z 11

Na każdy płat mięsa nakładać pieczarki z cebulką, zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 8 z 11

Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, osmażyć zrazy ze wszystkich stron na rumiano.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 9 z 11

Zrazy przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 10 z 11

Pod koniec duszenia, rozrobić sos pieczeniowy w 300 ml wody, dodać do zrazów, gotować jeszcze przez 15 minut.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 11 z 11

Wyjąć wykałaczki, ułożyć zrazy na talerzu, polać sosem pieczeniowym. Podawać z kaszą gryczaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Cielęcina
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

    20 min Łatwy
  • Zrazy z kaszy jęczmiennej

    Zrazy z kaszy jęczmiennej

    46 min Łatwy
  • Zrazy

    Zrazy

    2 godz 55 min Łatwy
  • Zrazy z karkówki

    Zrazy z karkówki

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu