Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

80 dag
Cielęcina bez kości
25 dag
Pieczarki
1 trochę
Sól
1 paczka
Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY
1 dag
Olej
5 dag
Cebula
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.79 g
Tłuszcze
8.6 g
Białko
45.85 g
Wartość energetyczna
272.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
5 min
Mięso umyć, osączyć, pokroić na 4 porcje.
Krok 2
5 min
Każdy kawałek mięsa rozbić cienko na płaty.
Krok 3
2 min
Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Pieczarki oczyścić opłukać, osączyć, pokroić na półplasterki.
Krok 5
5 min
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 6
5 min
Pieczarki z cebulą, solą i pieprzem, udusić na tłuszczu, do odparowania sosu, ostudzić.
Krok 7
5 min
Na każdy płat mięsa nakładać pieczarki z cebulką, zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami.
Krok 8
10 min
Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, osmażyć zrazy ze wszystkich stron na rumiano.
Krok 9
2 min
Zrazy przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości.
Krok 10
15 min
Pod koniec duszenia, rozrobić sos pieczeniowy w 300 ml wody, dodać do zrazów, gotować jeszcze przez 15 minut.
Krok 11
1 min
Wyjąć wykałaczki, ułożyć zrazy na talerzu, polać sosem pieczeniowym. Podawać z kaszą gryczaną.
Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 1 z 11

Mięso umyć, osączyć, pokroić na 4 porcje.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 2 z 11

Każdy kawałek mięsa rozbić cienko na płaty.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 3 z 11

Mięso oprószyć solą i pieprzem.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 4 z 11

Pieczarki oczyścić opłukać, osączyć, pokroić na półplasterki.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 5 z 11

Cebulę obrać, pokroić w kostkę.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 6 z 11

Pieczarki z cebulą, solą i pieprzem, udusić na tłuszczu, do odparowania sosu, ostudzić.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 7 z 11

Na każdy płat mięsa nakładać pieczarki z cebulką, zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 8 z 11

Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, osmażyć zrazy ze wszystkich stron na rumiano.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 9 z 11

Zrazy przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 10 z 11

Pod koniec duszenia, rozrobić sos pieczeniowy w 300 ml wody, dodać do zrazów, gotować jeszcze przez 15 minut.

Zrazy cielęce zawijane w sosie

Krok 11 z 11

Wyjąć wykałaczki, ułożyć zrazy na talerzu, polać sosem pieczeniowym. Podawać z kaszą gryczaną.

Zrazy cielęce to świetna propozycja na obiad dla całej rodziny. Podawane z kaszą gryczaną albo jęczmienną będą smakować wyśmienicie. Polane sosem zyskają jeszcze więcej, a rodzina nie będzie mogła oderwać się od talerza. Dodajmy pieczarki, a zrazy zyskają wyjątkowego smaku oraz delikatności. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika