Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

0
826 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 dag
Ciecierzyca
1 trochę
Sól
2 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 ząbek
Czosnek
2 g
Bazylia świeża
2 g
Natka pietruszki
2 g
Melisa świeża
1 trochę
Pieprz
0.5 łyżeczka
Słodka papryka
1 szczypta
Curry
8 łyżek
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
341.89 kcal
Tłuszcze
28.72 g
Białko
5.49 g
Węglowodany
17.55 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

826 min
Krok 1
720 min
Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.
Krok 2
5 min
Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3
90 min
Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.
Krok 4
5 min
Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.
Krok 5
5 min
Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).
Krok 6
1 min
Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.
Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 1 z 6

Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 2 z 6

Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 3 z 6

Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 4 z 6

Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 5 z 6

Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 6 z 6

Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.

Ziołowa pasta z ciecierzycy to doskonały sposób na wzbogacenie zwykłych kanapek. Oprócz prostoty i łatwości wykonania, jest ona przede wszystkim niezwykle smaczna. Sprawdź nasz przepis na ziołową pastę z ciecierzycy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika