Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ziołowa pasta z ciecierzycy
Dodaj do CookBook

Ziołowa pasta z ciecierzycy

(1)
13 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
10  dag
Ciecierzyca
trochę
Sól
2  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1  ząbek
Czosnek
2  g
Bazylia świeża
2  g
Natka pietruszki
2  g
Melisa świeża
trochę
Pieprz
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Curry
8  łyżek
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.6 g
Wartość energetyczna
341.9 kcal
Tłuszcze
28.7 g
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ziołowa pasta z ciecierzycy to doskonały sposób na wzbogacenie zwykłych kanapek. Oprócz prostoty i łatwości wykonania, jest ona przede wszystkim niezwykle smaczna. Sprawdź nasz przepis na ziołową pastę z ciecierzycy.

Przygotowanie

826 min
  • Krok 1

    720 min
    Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.
  • Krok 3

    90 min
    Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.
  • Krok 4

    5 min
    Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.
  • Krok 5

    5 min
    Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).
  • Krok 6

    1 min
    Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.
Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 1 z 6

Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 2 z 6

Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 3 z 6

Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 4 z 6

Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 5 z 6

Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 6 z 6

Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Curry
  • Niski poziom cukru
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ziołowa zupa z jajkiem przepiórczym

    Ziołowa zupa z jajkiem przepiórczym

    35 min Łatwy
  • Rzymska ziołowa zupa wielkanocna

    Rzymska ziołowa zupa wielkanocna

    2 godz 27 min Średni
  • Zupa ziołowa ze świeżych ziół

    Zupa ziołowa ze świeżych ziół

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu