Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ziołowa pasta z ciecierzycy

Ziołowa pasta z ciecierzycy

(1)
13 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
10  dag
Ciecierzyca
trochę
Sól
2  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1  ząbek
Czosnek
2  g
Bazylia świeża
2  g
Natka pietruszki
2  g
Melisa świeża
trochę
Pieprz
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Curry
8  łyżek
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.49 g
Węglowodany
17.55 g
Tłuszcze
28.72 g
Wartość energetyczna
341.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ziołowa pasta z ciecierzycy to doskonały sposób na wzbogacenie zwykłych kanapek. Oprócz prostoty i łatwości wykonania, jest ona przede wszystkim niezwykle smaczna. Sprawdź nasz przepis na ziołową pastę z ciecierzycy.

Przygotowanie

826 min
  • Krok 1

    720 min
    Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.
  • Krok 3

    90 min
    Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.
  • Krok 4

    5 min
    Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.
  • Krok 5

    5 min
    Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).
  • Krok 6

    1 min
    Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.
Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 1 z 6

Ciecierzycę przesypać do garnka, zalać wodą i odłożyć na ok. 12 godzin do namoczenia.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 2 z 6

Po tym czasie ciecierzycę odsączyć. Następnie z powrotem przełożyć ją do garnka i zalać wodą (tyle, żeby była przykryta). Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, ziele angielskie i liść laurowy.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 3 z 6

Ciecierzycę ugotować do miękkości, ostudzić i odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę przełożyć do miski blendera.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 4 z 6

Dodać do niej obrany czosnek, wszystkie zioła, trochę soli i pieprzu, resztę przypraw i oliwę.

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 5 z 6

Wszystko zmiksować (nie musi być dokładnie).

Ziołowa pasta z ciecierzycy

Krok 6 z 6

Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta, dodać do niej odrobinę wywaru, w którym gotowała się ciecierzyca. Pastą smarować pieczywo.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Curry
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Hummus idealny

    Hummus idealny

    13 godz 12 min Łatwy
  • Hummus z pietruszką

    Hummus z pietruszką

    12 min Łatwy
  • Smalec wegetariański z ciecierzycy

    Smalec wegetariański z ciecierzycy

    10 godz 37 min Łatwy
  • Znakomity klasyczny hummus

    Znakomity klasyczny hummus

    11 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu