Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa ziołowa ze świeżych ziół
Zupa ziołowa ze świeżych ziół
Zupa ziołowa ze świeżych ziół
Zupa ziołowa ze świeżych ziół
Dodaj do CookBook

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Tomek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1  l
Woda
1  opakowanie
Włoszczyzna (2 korzenie pietruszki, kawałek korzenia selera, 1 mała marchewka)
2  ząbków
Czosnek
2  pęczków
Natka pietruszki
2  pęczków
Koperek
1  kawałek
Ser np. cheddar
0.25  szklanka
Oliwa z oliwek
2  łyżek
Oliwa do podsmażenia warzyw
1  szczypta
Sól, pieprz do smaku
trochę
Grzanki do podania zupy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.2 g
Wartość energetyczna
404.1 kcal
Tłuszcze
28.9 g
Białko
13.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zioła dodają potrawom niezwykłego smaku i aromatu. Ożywiają potrawy smakowo, ale i wizualnie. Dlatego właśnie świeże zioła stanowią podstawę mojego dzisiejszego pomysłu. Dzięki nim zupa ma orzeźwiający smak, w sam raz na cieplejsze dni. Łagodna w smaku, nabiera zdecydowanego charakteru w połączeniu z pesto z pietruszki, koperku i lubczyku. Jest świeżo, sezonowo i zielono. Do zupy warto dodać trochę warzyw – pietruszkę, marchewkę i seler. Po zblendowaniu wyjdzie z tego aksamitna i aromatyczna zupa-krem.

Zupę ze świeżych ziół gotuję na bulionie warzywnym Winiary, który jest doskonałą bazą do dań bezmięsnych. Kremy wszelkiej maści najlepiej smakują w towarzystwie chrupiących dodatków w postaci groszku ptysiowego czy domowych grzanek. Ja wybieram drugą opcję i zupę podaję z grzankami czosnkowymi.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj pesto z zieleniny – do pojemnika blendera wrzuć jeden pęczek natki pietruszki, jeden pęczek koperku i kilka gałązek lubczyku. Dodaj ząbek czosnku, ser i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na gładkie pesto. Odstaw.
  • Krok 2

    5 min
    Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w kostkę. Ząbek czosnku drobno posiekaj.
  • Krok 3

    5 min
    W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż przygotowane warzywa.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj bulion warzywny Winiary, powinien być gorący. Bulion zagotuj, następnie trzymaj na małym ogniu.
  • Krok 5

    15 min
    Składniki w garnku zalej gorącym bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Wrzuć posiekaną natkę pietruszki, koperek i lubczyk. Gotuj jeszcze 3 minuty.
  • Krok 7

    2 min
    Zupę zmiksuj przy pomocy blendera. Podawaj z przygotowanym pesto i grzankami.
Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 1 z 7

Przygotuj pesto z zieleniny – do pojemnika blendera wrzuć jeden pęczek natki pietruszki, jeden pęczek koperku i kilka gałązek lubczyku. Dodaj ząbek czosnku, ser i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na gładkie pesto. Odstaw.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 2 z 7

Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój w kostkę. Ząbek czosnku drobno posiekaj.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 3 z 7

W garnku rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż przygotowane warzywa.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 4 z 7

Przygotuj bulion warzywny Winiary, powinien być gorący. Bulion zagotuj, następnie trzymaj na małym ogniu.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 5 z 7

Składniki w garnku zalej gorącym bulionem. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 6 z 7

Wrzuć posiekaną natkę pietruszki, koperek i lubczyk. Gotuj jeszcze 3 minuty.

Zupa ziołowa ze świeżych ziół

Krok 7 z 7

Zupę zmiksuj przy pomocy blendera. Podawaj z przygotowanym pesto i grzankami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa jarzynowa ze śmietaną

    Zupa jarzynowa ze śmietaną

    45 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy
  • Zupa fasolowa z puszki na boczku

    Zupa fasolowa z puszki na boczku

    48 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu