Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

(1)
58min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Ziemniaki
0.5 
Cebula
trochę
Olej
10  dag
Pieczarki
10  dag
Kabaczek
2  ząbków
Czosnek
0.25  łyżeczka
Curry
0.5  łyżeczka
Przyprawa do mięs
trochę
Sól ziołowa
trochę
Chili
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.87 g
Węglowodany
12.48 g
Tłuszcze
5.55 g
Wartość energetyczna
106.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami to idealnie danie dla miłośników wegetariańskich potraw. Doskonała mieszanka duszonych warzyw – kabaczka, ziemniaków, cebuli, pieczarek – przyprawiona aromatycznymi dodatkami: solą ziołową, chili i przyprawą do mięsa. Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami podawaj na gorąco udekorowane świeżą natką pietruszki.

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    18 min
    Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.
  • Krok 2

    7 min
    Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
  • Krok 4

    5 min
    Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
  • Krok 5

    10 min
    Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
  • Krok 6

    5 min
    Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
  • Krok 7

    3 min
    Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.
  • Krok 8

    5 min
    Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.
Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 1 z 8

Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 2 z 8

Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 3 z 8

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 4 z 8

Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 5 z 8

Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 6 z 8

Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 7 z 8

Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 8 z 8

Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Curry
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Warzywa
  • Wegańskie
  • Ziemniaki

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

    40 min Łatwy
  • Pierś z indyka z rzodkiewką

    1 godz 55 min Łatwy
  • Parówki z pieczarkami w ketchupie

    33 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka z cukinią

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu