Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ziemniaki
0.5 
Cebula
1 trochę
Olej
10 dag
Pieczarki
10 dag
Kabaczek
2 ząbków
Czosnek
0.25 łyżeczka
Curry
0.5 łyżeczka
1 trochę
Sól ziołowa
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
5.55 g
Wartość energetyczna
106.54 kcal
Węglowodany
12.48 g
Białko
3.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
18 min
Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.
Krok 2
7 min
Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Krok 3
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 4
5 min
Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
Krok 5
10 min
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Krok 6
5 min
Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Krok 7
3 min
Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 8
5 min
Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.
Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 1 z 8

Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 2 z 8

Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 3 z 8

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 4 z 8

Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 5 z 8

Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 6 z 8

Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 7 z 8

Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Krok 8 z 8

Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.

Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami to idealnie danie dla miłośników wegetariańskich potraw. Doskonała mieszanka duszonych warzyw – kabaczka, ziemniaków, cebuli, pieczarek – przyprawiona aromatycznymi dodatkami: solą ziołową, chili i przyprawą do mięsa. Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami podawaj na gorąco udekorowane świeżą natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika