Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami
58min
Łatwy
2
Ziemniaki
0.5
Cebula
1 trochę
Olej
10 dag
Pieczarki
10 dag
Kabaczek
2 ząbków
Czosnek
0.25 łyżeczka
Curry
0.5 łyżeczka
1 trochę
Sól ziołowa
1 trochę
Chili
.
Wartości odżywcze
Białko
3.87 g
Węglowodany
12.48 g
Tłuszcze
5.55 g
Wartość energetyczna
106.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
58 min
Krok 1
18 min
Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.
Krok 2
7 min
Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Krok 3
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 4
5 min
Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
Krok 5
10 min
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Krok 6
5 min
Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Krok 7
3 min
Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.
Krok 8
5 min
Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.
Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami to idealnie danie dla miłośników wegetariańskich potraw. Doskonała mieszanka duszonych warzyw – kabaczka, ziemniaków, cebuli, pieczarek – przyprawiona aromatycznymi dodatkami: solą ziołową, chili i przyprawą do mięsa. Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami podawaj na gorąco udekorowane świeżą natką pietruszki.
Komentarze 0