Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Żeberka duszone w warzywach
Żeberka duszone w warzywach
Dodaj do CookBook

Żeberka duszone w warzywach

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50  dag
Żeberka
1 
Cebula
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1 
Papryka
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
trochę
Czosnek granulowany
1  łyżka
Mąka pszenna
2  łyżek
Smalec
2  łyżek
Oliwa
1 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17 g
Wartość energetyczna
626.3 kcal
Tłuszcze
47.8 g
Białko
33.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Żeberka w sosie warzywnym są bardzo smaczne. Żeberka można usmażyć na patelni lub na ruszcie w piekarniku.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    15 min
    Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, usmażyć na patelni, odłożyć.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelnię wlać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i podsmażyć. Następnie dodać obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę i pietruszkę. Paprykę najlepiej w 3 kolorach pokroić w kostkę, wsypać do marchewki, wymieszać i chwilę podsmażyć.
  • Krok 3

    39 min
    Do podsmażonych warzyw włożyć usmażone żeberka, wlać 2 szklanki wody, włożyć liść laurowy, odrobinę pierzu i soli. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
  • Krok 4

    10 min
    Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, wymieszać z koncentratem, odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku przyprawą maggi, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać z ziemniakami i surówką.
Żeberka duszone w warzywach

Krok 1 z 5

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, usmażyć na patelni, odłożyć.

Żeberka duszone w warzywach

Krok 2 z 5

Na patelnię wlać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i podsmażyć. Następnie dodać obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę i pietruszkę. Paprykę najlepiej w 3 kolorach pokroić w kostkę, wsypać do marchewki, wymieszać i chwilę podsmażyć.

Żeberka duszone w warzywach

Krok 3 z 5

Do podsmażonych warzyw włożyć usmażone żeberka, wlać 2 szklanki wody, włożyć liść laurowy, odrobinę pierzu i soli. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.

Żeberka duszone w warzywach

Krok 4 z 5

Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, wymieszać z koncentratem, odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku przyprawą maggi, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Żeberka duszone w warzywach

Krok 5 z 5

Podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia regionalna
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Soczyste żeberka

    Soczyste żeberka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Kwaśnica po góralsku na żeberkach

    Kwaśnica po góralsku na żeberkach

    43 min Łatwy
  • Żeberka z papryką

    Żeberka z papryką

    1 godz 25 min Łatwy
  • Zupa z młodej kapusty na żeberkach

    Zupa z młodej kapusty na żeberkach

    1 godz 32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu