Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zawijane szaszłyki z karkówki

0
350 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Sos, wieprzowina, sucha, proszek
3 płaskich łyżek
Białe wino
6 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

350 min
Krok 1
5 min
Karkówkę pokrój na kawałki 2,5 x 2,5 cm.
Krok 2
5 min
Papryki i cebulę oczyść i pokrój w paski.
Krok 3
3 min
Mięso rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie płaty.
Krok 4
2 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop winem i olejem, pozostaw w lodówce na 4-5 godzin.
Krok 5
5 min
Na każdym kawałku mięsa połóż kawałek papryki i cebuli, zroluj i nabijaj na patyczki posmarowane olejem.
Krok 6
0 min
Piecz na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut.
Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 1 z 6

Karkówkę pokrój na kawałki 2,5 x 2,5 cm.

Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 2 z 6

Papryki i cebulę oczyść i pokrój w paski.

Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 3 z 6

Mięso rozbij tłuczkiem na bardzo cienkie płaty.

Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 4 z 6

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop winem i olejem, pozostaw w lodówce na 4-5 godzin.

Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 5 z 6

Na każdym kawałku mięsa połóż kawałek papryki i cebuli, zroluj i nabijaj na patyczki posmarowane olejem.

Zawijane szaszłyki z karkówki

Krok 6 z 6

Piecz na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut.

Zawijane szaszłyki z karkówki - z niespodzianką! W środku soczystych mięsnych zawijasków kryją się kawałki cebuli i słodkiej, kolorowej papryki. Mięso musi poleżeć kilka godzin w marynacie, ale warto poczekać :) Pyszne z ciemnym pieczywem, bagietką, pieczonymi ziemniakami, a nawet frytkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika