Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

0
112 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlety z wołowiny
100 g
Boczek
1 
Cebula
2 plastrów
Chleb pszenny
3 łyżek
Olej
1 łyżeczka
Mąka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.55 g
Wartość energetyczna
516.28 kcal
Białko
22.68 g
Tłuszcze
42.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

112 min
Krok 1
10 min
Kotlety rozbij cienko. Oprósz je przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
Krok 2
15 min
Obierz cebulę. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Chleb rozkrusz.
Krok 3
5 min
Na płatach mięsa rozłóż cebulę, boczek i chleb. Mięso zwiń w rolady.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Rolady podsmaż aż się zarumienią.
Krok 5
5 min
Dolej szklankę zimnej wody i wrzuć kostkę rosołu drobiowego. Duś całość przez 60 minut.
Krok 6
2 min
Sos możesz zagęścić zawiesiną z wody i mąki (łyżeczka mąki na 2 łyżki wody).
Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 1 z 6

Kotlety rozbij cienko. Oprósz je przyprawą JARZYNKA i pieprzem.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 2 z 6

Obierz cebulę. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Chleb rozkrusz.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 3 z 6

Na płatach mięsa rozłóż cebulę, boczek i chleb. Mięso zwiń w rolady.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzej olej. Rolady podsmaż aż się zarumienią.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 5 z 6

Dolej szklankę zimnej wody i wrzuć kostkę rosołu drobiowego. Duś całość przez 60 minut.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 6 z 6

Sos możesz zagęścić zawiesiną z wody i mąki (łyżeczka mąki na 2 łyżki wody).

Zrazy wołowe z przyprawą JARZYNKA, nadziane farszem z cebuli, boczku i chleba, duszone w Rosole drobiowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika