Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

0
112min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlety z wołowiny
100 g
Boczek
1 
Cebula
2 plastrów
Chleb pszenny
3 łyżek
Olej
1 łyżeczka
Mąka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.45 g
Węglowodany
9.11 g
Tłuszcze
42.12 g
Wartość energetyczna
508.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

112 min
Krok 1
10 min
Kotlety rozbij cienko. Oprósz je przyprawą JARZYNKA i pieprzem.
Krok 2
15 min
Obierz cebulę. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Chleb rozkrusz.
Krok 3
5 min
Na płatach mięsa rozłóż cebulę, boczek i chleb. Mięso zwiń w rolady.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Rolady podsmaż aż się zarumienią.
Krok 5
5 min
Dolej szklankę zimnej wody i wrzuć kostkę rosołu drobiowego. Duś całość przez 60 minut.
Krok 6
2 min
Sos możesz zagęścić zawiesiną z wody i mąki (łyżeczka mąki na 2 łyżki wody).
Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 1 z 6

Kotlety rozbij cienko. Oprósz je przyprawą JARZYNKA i pieprzem.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 2 z 6

Obierz cebulę. Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Chleb rozkrusz.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 3 z 6

Na płatach mięsa rozłóż cebulę, boczek i chleb. Mięso zwiń w rolady.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzej olej. Rolady podsmaż aż się zarumienią.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 5 z 6

Dolej szklankę zimnej wody i wrzuć kostkę rosołu drobiowego. Duś całość przez 60 minut.

Zrazy zawijane po wielkopolsku

Krok 6 z 6

Sos możesz zagęścić zawiesiną z wody i mąki (łyżeczka mąki na 2 łyżki wody).

Zrazy wołowe z przyprawą JARZYNKA, nadziane farszem z cebuli, boczku i chleba, duszone w Rosole drobiowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

25 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
25 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie nie jest właściwie zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
22.5g / 18%
Węglowodany
9.1g / 7%
Tłuszcze
42.1g / 75%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika