Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka, mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym, ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.