Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka w kokilkach

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Mielona szynka wieprzowa
1 
Marchewka
1 
Papryka
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Pietruszka
1 
Dynia hokkaido mała
100 g
Ser cheddar
1 szczypta
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
540.93 kcal
Węglowodany
30.61 g
Białko
30.58 g
Tłuszcze
33.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.
Krok 3
35 min
Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.
Krok 4
5 min
Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.
Krok 5
10 min
Zapiekaj w grillu około 10 minut.
Zapiekanka w kokilkach

Krok 1 z 5

Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.

Zapiekanka w kokilkach

Krok 2 z 5

Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.

Zapiekanka w kokilkach

Krok 3 z 5

Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.

Zapiekanka w kokilkach

Krok 4 z 5

Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.

Zapiekanka w kokilkach

Krok 5 z 5

Zapiekaj w grillu około 10 minut.


Zapiekanki w kokilkach (ceramicznych miseczkach) to elegancka propozycja podania zapiekanek mięsno-warzywnych na obiad. Zapiekanka zawdzięcza wyrazisty smak Kostce Mięsnej WINIARY, którą doprawiamy pokrojone warzywa i mięso na patelni.

Wybornie smakuje również delikatne puree ze startym cheddarem i gałką muszkatołową, które powinno zostać upieczone na złocisty kolor.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika