Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zapiekanki w kokilkach (ceramicznych miseczkach) to elegancka propozycja podania zapiekanek mięsno-warzywnych na obiad. Zapiekanka zawdzięcza wyrazisty smak Kostce Mięsnej WINIARY, którą doprawiamy pokrojone warzywa i mięso na patelni. Wybornie smakuje również delikatne puree ze startym cheddarem i gałką muszkatołową, które powinno zostać upieczone na złocisty kolor.
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.
Krok 3
35 min
Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.
Krok 4
5 min
Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.
Krok 5
10 min
Zapiekaj w grillu około 10 minut.
Krok 1
z
5
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
z
5
Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.
Krok 3
z
5
Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.
Krok 4
z
5
Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.
Krok 5
z
5
Zapiekaj w grillu około 10 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0