Zapiekanka w kokilkach
65min
Łatwy
0.5 kostka
0.5 kg
Mielona szynka wieprzowa
1
Marchewka
1
Papryka
1
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Pietruszka
1
Dynia hokkaido mała
100 g
Ser cheddar
1 szczypta
Gałka muszkatołowa
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
30.58 g
Węglowodany
30.61 g
Tłuszcze
33.79 g
Wartość energetyczna
540.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Marchewkę, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Podsmaż na patelni razem z mięsem. Dopraw Kostką Mięsną WINIARY.
Krok 3
35 min
Dynię ugotuj z dodatkiem soli. Odcedź i utłucz na puree z dodatkiem gałki i startym serem.
Krok 4
5 min
Mięso przełóż do kokilek, na wierzchu ułóż puree.
Krok 5
10 min
Zapiekaj w grillu około 10 minut.
Zapiekanki w kokilkach (ceramicznych miseczkach) to elegancka propozycja podania zapiekanek mięsno-warzywnych na obiad. Zapiekanka zawdzięcza wyrazisty smak Kostce Mięsnej WINIARY, którą doprawiamy pokrojone warzywa i mięso na patelni.
Wybornie smakuje również delikatne puree ze startym cheddarem i gałką muszkatołową, które powinno zostać upieczone na złocisty kolor.
Komentarze 0