Wielkanoc już za nami. Jeśli jeszcze masz w lodówce świąteczne dania – nie wyrzucaj ich! Zrób z nich smaczny, niedrogi obiad bez marnowania. W tym przepisie wykorzystasz np. kawałki pieczonego schabu oraz makaron i ulubione warzywa, które akurat masz w swojej kuchni. Zobacz nasz przepis na zapiekankę makaronową z pieczonym schabem i sosem a’la leczo.
Zapiekanka w stylu zero waste
Zapiekanka to super sposób na wykorzystanie dowolnych składników, także tego, co zostało po świątecznych posiłkach. My dziś podpowiemy, jak wykorzystać upieczony wcześniej schab. Wystarczy, że pokroisz go na mniejsze kawałki i połączysz mięso z pokrojonymi warzywami – możesz wykorzystać składniki, które najbardziej lubisz lub to, co w danej chwili masz pod ręką. Do takiej zapiekanki możesz też dodać kawałki świątecznych wędlin lub kiełbas. Smak całego dania podkreśli sos na bazie Pomysłu na… leczo... WINIARY oraz zapieczonych, lekko ciągnący się ser.
Prosty, smaczny obiad dla każdego
Jeśli szukasz pomysłu na prosty, smaczny posiłek dla siebie i swoich bliskich, nie przegap tego przepisu. Taka zapiekanka urozmaici Twoje menu – z apetytem zjedzą ją dzieci i dorośli. A Ty nie tylko przygotujesz coś dobrego, ale też ograniczysz marnowanie jedzenia po świętach. Smacznego!
Komentarze 0