Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
Dodaj boczek do szpinaku.
Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
Wydrąż bułeczki, zagęść szpinak wydrążonym miąższem.
Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0