Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

(0)
47min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bagietka francuska
1  opakowanie
Szpinak Mrożony
1  ząbek
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Śmietana
10  porcji
Boczek
4  łyżek
Ser edamski
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sok z cytryny
trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
15 min
Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
Krok 2
10 min
Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
2 min
Dodaj boczek do szpinaku.
Krok 4
3 min
Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
Krok 5
2 min
Wydrąż bułeczki, zagęść szpinak wydrążonym miąższem.
Krok 6
2 min
Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
Krok 7
0 min
Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.
Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 1 z 8

Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 2 z 8

Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 3 z 8

Dodaj boczek do szpinaku.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 4 z 8

Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 5 z 8

Wydrąż bułeczki, zagęść szpinak wydrążonym miąższem.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 6 z 8

Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 7 z 8

Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.

Zapiekane bułeczki ze szpinakiem

Krok 8 z 8

Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.

W zimne, deszczowe dni robimy... gorące zapiekane bułeczki ze szpinakiem - prosto z piekarnika! Przyrządzamy szpinak, doprawiony czosnkiem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, łączymy z wysmażonym na chrupko boczkiem, napełniamy farszem łódeczki z bułek i na koniec wszystko posypujemy żółtym serem. Zapiekamy, podajemy z plastrami pomidora. Idealne na rozgrzewkę i poprawę humoru!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha