Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W zimne, deszczowe dni robimy... gorące zapiekane bułeczki ze szpinakiem - prosto z piekarnika! Przyrządzamy szpinak, doprawiony czosnkiem i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, łączymy z wysmażonym na chrupko boczkiem, napełniamy farszem łódeczki z bułek i na koniec wszystko posypujemy żółtym serem. Zapiekamy, podajemy z plastrami pomidora. Idealne na rozgrzewkę i poprawę humoru!
Przygotowanie
47 min
Krok 1
15 min
Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
Krok 2
10 min
Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
2 min
Dodaj boczek do szpinaku.
Krok 4
3 min
Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
Krok 7
0 min
Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.
Krok 1
z
8
Szpinak podduś na patelni na maśle. Obierz czosnek. Odparuj szpinak, dopraw rozgniecionym czosnkiem, śmietaną i Majonezem. Wymieszaj, dodaj do smaku sok z cytryny, sól i cukier.
Krok 2
z
8
Na drugiej patelni wysmaż drobno pokrojony w kostkę boczek, odsącz z tłuszczu.
Krok 3
z
8
Dodaj boczek do szpinaku.
Krok 4
z
8
Bułki przekrój w poprzek na połowy, a potem wzdłuż na płaskie "łódeczki".
Nałóż do bułkowych "łódeczek", posyp startym żółtym serem.
Krok 7
z
8
Zapiekaj bułeczki w opiekacz 10 minut lub w nagrzanym do 180°C piekarniku przez około 15 minut.
Krok 8
z
8
Podawaj z plastrami świeżego pomidora, oprószonymi solą i czarnym pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0