Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintna zupa grzybowa, to esencjonalny smak borowików, który najlepiej podkreśli natka zielonej pietruszki – nic dodać, nic ująć! Zupa borowikowa WINIARY – proste i najlepsze rozwiązanie.
Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.