Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wykwintna zupa grzybowa

(0)
38min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  paczek
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
250  g
Grzyby leśne mrożone
2  łyżek
Masło
2  łyżek
Śmietana 18%
1  łyżka
Szuszona natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.73 g
Węglowodany
5.83 g
Tłuszcze
8.83 g
Wartość energetyczna
103.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
10 min
Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
3 min
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 4
15 min
Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.
Wykwintna zupa grzybowa

Krok 1 z 5

Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Wykwintna zupa grzybowa

Krok 2 z 5

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wykwintna zupa grzybowa

Krok 3 z 5

Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.

Wykwintna zupa grzybowa

Krok 4 z 5

Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.

Wykwintna zupa grzybowa

Krok 5 z 5

Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.

Wykwintna zupa grzybowa, to esencjonalny smak borowików, który najlepiej podkreśli natka zielonej pietruszki – nic dodać, nic ująć! Zupa borowikowa Jak u Mamy Winiary – proste i najlepsze rozwiązanie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha