Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintna zupa grzybowa, to esencjonalny smak borowików, który najlepiej podkreśli natka zielonej pietruszki – nic dodać, nic ująć! Zupa borowikowa WINIARY – proste i najlepsze rozwiązanie.
Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 2
5 min
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
3 min
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 4
15 min
Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.
Krok 1
z
5
Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 2
z
5
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
z
5
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 4
z
5
Borowiki rozmroź, przekrój na połowy i podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z połówkami grzybów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0