Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw
Dodaj do CookBook

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

(0)
32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Boczek
1  Płaska łyżka
Sól
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1  Płaska łyżka
Sos sojowy
1 
Cebula
1 
Cytryna
60  ml
Ocet
2  płaskich łyżek
Cukier
2  płaskich łyżek
Sos sojowy
2 
Ogórek
1 
Marchewka
6 
Bułeczki francuskie
1  pęczek
Kolendra
1 
Chili
4  płaskich łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.7 g
Wartość energetyczna
398.1 kcal
Tłuszcze
31.2 g
Białko
16.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw to propozycja dla tych, którzy uwielbiają nowe smaki. Upieczony boczek jest tutaj miękki, ale skórkę ma chrupiącą, a w połączeniu z ogórkiem i marchewką daje niepowtarzalne doznania smakowe. Doprawienie kanapki Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz świeżą kolendrą jest dopełnieniem smakowitego efektu azjatyckiej kanapki.

Przygotowanie

32 min
  • Krok 1

    10 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  • Krok 2

    5 min
    Ostrym nożem wytnij kratkę na skórce boczku.
  • Krok 3

    2 min
    W miseczce wymieszaj sól, oliwę oraz sos sojowy i wetrzyj w boczek, szczególnie w nacięcia.
  • Krok 4

    2 min
    Przełóż mięso do naczynia do zapiekania skórką do dołu i piecz przez półtorej godziny. Po tym czasie wyjmij boczek z piekarnika, a temperaturę zwiększ do 220°C.
  • Krok 5

    2 min
    Ostrożnie wyjmij boczek, a na dnie ułóż cebulę i cytrynę pokrojone w plasterki. Na nich umieść boczek skórką do góry i piecz jeszcze 30 minut, aż mięso będzie miękkie, a skórka złocista i chrupiąca.
  • Krok 6

    5 min
    W dużej misce wymieszaj ocet, cukier i 1 łyżkę sosu sojowego, aż cukier się rozpuści. Dodaj pokrojony w ukośne plasterki ogórek i pokrojoną w długie słupki marchewkę. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Bagietki przekrój na pół, a następnie każdą połówkę natnij wzdłuż. Do środka włóż 2–3 plastry boczku i marynowane ogórki z marchewką, po czym posyp posiekaną kolendrą i pokrojonym w cienkie plastry chili.
  • Krok 8

    1 min
    Majonez dopraw pozostałym sosem sojowym i podawaj do kanapek.
Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 1 z 8

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 2 z 8

Ostrym nożem wytnij kratkę na skórce boczku.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 3 z 8

W miseczce wymieszaj sól, oliwę oraz sos sojowy i wetrzyj w boczek, szczególnie w nacięcia.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 4 z 8

Przełóż mięso do naczynia do zapiekania skórką do dołu i piecz przez półtorej godziny. Po tym czasie wyjmij boczek z piekarnika, a temperaturę zwiększ do 220°C.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 5 z 8

Ostrożnie wyjmij boczek, a na dnie ułóż cebulę i cytrynę pokrojone w plasterki. Na nich umieść boczek skórką do góry i piecz jeszcze 30 minut, aż mięso będzie miękkie, a skórka złocista i chrupiąca.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 6 z 8

W dużej misce wymieszaj ocet, cukier i 1 łyżkę sosu sojowego, aż cukier się rozpuści. Dodaj pokrojony w ukośne plasterki ogórek i pokrojoną w długie słupki marchewkę. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 7 z 8

Bagietki przekrój na pół, a następnie każdą połówkę natnij wzdłuż. Do środka włóż 2–3 plastry boczku i marynowane ogórki z marchewką, po czym posyp posiekaną kolendrą i pokrojonym w cienkie plastry chili.

Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

Krok 8 z 8

Majonez dopraw pozostałym sosem sojowym i podawaj do kanapek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kanapki
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wietnamska zupa krewetkowa

    Wietnamska zupa krewetkowa

    50 min Łatwy
  • Wietnamska zupa Pho szybka

    Wietnamska zupa Pho szybka

    1 godz 35 min Łatwy
  • Zupa wietnamska z wołowiną i makaronem ryżowym

    Zupa wietnamska z wołowiną i makaronem ryżowym

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu