45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
36.1g / 42%
Węglowodany
9.6g / 10%
Tłuszcze
18.7g / 47%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Wieprzowina z pieczarkami i ziemniakami

(0)
47min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Теодора Титова

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Mięso wieprzowe
200  g
Pieczarki
200  g
Ziemniaki
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
36.14 g
Węglowodany
9.56 g
Tłuszcze
18.68 g
Wartość energetyczna
355.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wieprzowina z pieczarkami i ziemniakami to propozycja obiadowa, która zadowoli wszystkich miłośników mięsa. Zaserwuj to danie swoim domownikom, a będą zachwyceni.
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
5 min
Pokrój wieprzowinę w paski, pieczarki - w plastry, a ziemniaki - w dużą kostkę.
Krok 2
2 min
Wyjmij torebkę z POMYSŁU NA…, włóż do niej pieczarki, ziemniaki, mięso i przyprawy, zamknij ją i całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
40 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, włóż torebkę na blachę lub do naczynia i piecz przez 30-40 minut. Wieprzowina z piekarnika z pieczarkami najlepiej smakuje na ciepło, tuż po upieczeniu.
Wieprzowina z pieczarkami i ziemniakami

Krok 1 z 3

Pokrój wieprzowinę w paski, pieczarki - w plastry, a ziemniaki - w dużą kostkę.

Wieprzowina z pieczarkami i ziemniakami

Krok 2 z 3

Wyjmij torebkę z POMYSŁU NA…, włóż do niej pieczarki, ziemniaki, mięso i przyprawy, zamknij ją i całość dokładnie wymieszaj.

Wieprzowina z pieczarkami i ziemniakami

Krok 3 z 3

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, włóż torebkę na blachę lub do naczynia i piecz przez 30-40 minut. Wieprzowina z piekarnika z pieczarkami najlepiej smakuje na ciepło, tuż po upieczeniu.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika