Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.38 g
Węglowodany
173.52 g
Tłuszcze
4.94 g
Wartość energetyczna
775 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Marchewkę obrać, paprykę sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki.
Krok 2
5 min
Na dno słoików włożyć przyprawy.
Krok 3
5 min
Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Wsypać pokrojone warzywa, zalać gorącą zalewą, zakręcić zakrętki.
Krok 4
15 min
Włożyć do garnka z ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut.
Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej to fantastyczny dodatek do dania głównego. Możemy je przechowywać przez długi czas, dzięki czemu zawsze będą w pogotowiu. Warzywa wchodzące w skład przepisu zapewniają różnorodność i bogatą paletę smaków. Na pewno nie będziecie zawiedzeni! Pycha!
Komentarze 0