Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa w zalewie słodko-kwaśnej to fantastyczny dodatek do dania głównego. Możemy je przechowywać przez długi czas, dzięki czemu zawsze będą w pogotowiu. Warzywa wchodzące w skład przepisu zapewniają różnorodność i bogatą paletę smaków. Na pewno nie będziecie zawiedzeni! Pycha!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Marchewkę obrać, paprykę sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki.
Krok 2
5 min
Na dno słoików włożyć przyprawy.
Krok 3
5 min
Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Wsypać pokrojone warzywa, zalać gorącą zalewą, zakręcić zakrętki.
Krok 4
15 min
Włożyć do garnka z ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut.
Krok 1
z
4
Marchewkę obrać, paprykę sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, pokroić na kawałki.
Krok 2
z
4
Na dno słoików włożyć przyprawy.
Krok 3
z
4
Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Wsypać pokrojone warzywa, zalać gorącą zalewą, zakręcić zakrętki.
Krok 4
z
4
Włożyć do garnka z ciepłą wodą, pasteryzować przez 15 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0