Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warstwowa rolada z owocami to przepis na wyjątkowe ciasto, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również pięknie wygląda! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Cook & Look" - xcookandlookx.blogspot.com. Wypróbuj Warstwową roladę z owocami i zaskocz swoich gości pysznym połączeniem brzoskwiń, truskawek, borówek i malin z kolorowymi galaretkami! Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY wspaniale smakuje z pozostałymi galaretkami z tej serii.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Białka oddziel od żółtek, ubij pianę, dodawaj stopniowo cukier i miksuj do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Cały czas miksując dodaj żółtka.
Krok 2
5 min
W drugiej misce połącz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany z żółtkami i delikatnie mieszaj. Pod koniec mieszania dodaj łyżkę oleju.
Krok 3
15 min
Formę wyłóż papierem do pieczenia, nalej ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku do 175°C ok. 15 minut.
Krok 4
5 min
Gotowy biszkopt studź 5 minut, po czym zdejmij papier i ciepły biszkopt umieść w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc rynnę.
Krok 5
5 min
Odstaw do ostygnięcia, następnie nasącz lekko syropem z brzoskwiń.
Krok 6
5 min
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 375 ml wrzącej wody.
Krok 7
5 min
Brzoskwinie pokrój, ułóż na dnie rolady, zalej tężejącą galaretką, odstaw do lodówki na godzinę. Kolejne warstwy zrób tak samo.
Krok 8
1 min
Gdy rolada jest gotowa, wyjmij ją z formy, ubij kremówkę z cukrem pudrem i odzób wierzch rolady.
Krok 1
z
8
Białka oddziel od żółtek, ubij pianę, dodawaj stopniowo cukier i miksuj do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Cały czas miksując dodaj żółtka.
Krok 2
z
8
W drugiej misce połącz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany z żółtkami i delikatnie mieszaj. Pod koniec mieszania dodaj łyżkę oleju.
Krok 3
z
8
Formę wyłóż papierem do pieczenia, nalej ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku do 175°C ok. 15 minut.
Krok 4
z
8
Gotowy biszkopt studź 5 minut, po czym zdejmij papier i ciepły biszkopt umieść w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc rynnę.
Krok 5
z
8
Odstaw do ostygnięcia, następnie nasącz lekko syropem z brzoskwiń.
Krok 6
z
8
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 375 ml wrzącej wody.
Krok 7
z
8
Brzoskwinie pokrój, ułóż na dnie rolady, zalej tężejącą galaretką, odstaw do lodówki na godzinę. Kolejne warstwy zrób tak samo.
Krok 8
z
8
Gdy rolada jest gotowa, wyjmij ją z formy, ubij kremówkę z cukrem pudrem i odzób wierzch rolady.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0