
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Warstwowa rolada z owocami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Białka oddziel od żółtek, ubij pianę, dodawaj stopniowo cukier i miksuj do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Cały czas miksując dodaj żółtka.
Krok 2 z 8
W drugiej misce połącz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj do piany z żółtkami i delikatnie mieszaj. Pod koniec mieszania dodaj łyżkę oleju.
Krok 3 z 8
Formę wyłóż papierem do pieczenia, nalej ciasto i piecz w rozgrzanym piekarniku do 175°C ok. 15 minut.
Krok 4 z 8
Gotowy biszkopt studź 5 minut, po czym zdejmij papier i ciepły biszkopt umieść w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia, tworząc rynnę.
Krok 5 z 8
Odstaw do ostygnięcia, następnie nasącz lekko syropem z brzoskwiń.
Krok 6 z 8
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 375 ml wrzącej wody.
Krok 7 z 8
Brzoskwinie pokrój, ułóż na dnie rolady, zalej tężejącą galaretką, odstaw do lodówki na godzinę. Kolejne warstwy zrób tak samo.
Krok 8 z 8
Gdy rolada jest gotowa, wyjmij ją z formy, ubij kremówkę z cukrem pudrem i odzób wierzch rolady.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0