Truskawkowa galaretka z owocami i pianką
48min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.42 g
Węglowodany
3.58 g
Tłuszcze
0.27 g
Wartość energetyczna
17.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
48 min
Krok 1
5 min
Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.
Krok 3
35 min
Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.
Krok 4
3 min
Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.
Truskawkowa galaretka z pianką i sezonowymi owocami to wyjątkowy deser, łączący w sobie owocowy smak galaretki z rozpuszczającą się w ustach, delikatną, słodką pianką i słodyczą owoców. Jeżeli chcesz, aby pianka w galaretce z owocami była wyższa, przygotuj galaretkę w węższym naczyniu. Nie wylewaj galaretki z pianką ani na ciasto, ani na owoce – truskawki pokrój na kawałki i udekoruj nimi każdą porcję dopiero po zastygnięciu galaretki z pianką.
Komentarze 0