Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

0
48 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

375 ml
Woda
1 pęczek
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.58 g
Wartość energetyczna
17.82 kcal
Białko
0.42 g
Tłuszcze
0.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
5 min
Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.
Krok 3
35 min
Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.
Krok 4
3 min
Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.
Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

Krok 1 z 4

Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.

Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

Krok 2 z 4

Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.

Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

Krok 3 z 4

Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.

Truskawkowa galaretka z owocami i pianką

Krok 4 z 4

Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.

Truskawkowa galaretka z pianką i sezonowymi owocami to wyjątkowy deser, łączący w sobie owocowy smak galaretki z rozpuszczającą się w ustach, delikatną, słodką pianką i słodyczą owoców. Jeżeli chcesz, aby pianka w galaretce z owocami była wyższa, przygotuj galaretkę w węższym naczyniu. Nie wylewaj galaretki z pianką ani na ciasto, ani na owoce – truskawki pokrój na kawałki i udekoruj nimi każdą porcję dopiero po zastygnięciu galaretki z pianką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika