Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Truskawkowa galaretka z pianką i sezonowymi owocami to wyjątkowy deser, łączący w sobie owocowy smak galaretki z rozpuszczającą się w ustach, delikatną, słodką pianką i słodyczą owoców. Jeżeli chcesz, aby pianka w galaretce z owocami była wyższa, przygotuj galaretkę w węższym naczyniu. Nie wylewaj galaretki z pianką ani na ciasto, ani na owoce – truskawki pokrój na kawałki i udekoruj nimi każdą porcję dopiero po zastygnięciu galaretki z pianką.
Przygotowanie
48 min
Krok 1
5 min
Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.
Krok 3
35 min
Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.
Krok 4
3 min
Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.
Krok 1
z
4
Zawartość saszetki wsyp do 375 ml gorącej wody.
Krok 2
z
4
Dokładnie wymieszaj przez 1 minutę i od razu rozlej do docelowych małych szklanek na 4 równe porcje. Na tym etapie galaretka jest mętna.
Krok 3
z
4
Galaretkę pozostaw do wystudzenia (na maksymalnie 30 minut). Następnie ostrożnie włóż ją do lodówki. Rozwarstwienie następuje podczas tężenia.
Krok 4
z
4
Podawaj udekorowane owocami, np. truskawkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 2