
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Tradycyjne faworki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
30 minKrok 4
15 minKrok 5
10 minKrok 6
15 min
Krok 1 z 6
Do mąki dodaj żółtka, śmietanę, szczyptę soli, łyżeczkę cukru pudru, proszek do pieczenia, ocet albo wódkę.

Krok 2 z 6
Wymieszaj nożem wszystkie składniki, a następnie ciasto zagnieć tak, jak na makaron.

Krok 3 z 6
Odłóż na pół godziny do lodówki.

Krok 4 z 6
Następnie rozwałkuj bardzo cienko i krój nożem lub radełkiem na paski o długości 12–14 cm i szerokości 4 cm.

Krok 5 z 6
W każdym zrób nacięcie. Jeden koniec przełóż przez otwór, aby faworki nie obsychały, przykryj je lekko wilgotną ściereczką.

Krok 6 z 6
Smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1