Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tortille w czerwonej salsie (chilaquiles)

Tortille w czerwonej salsie (chilaquiles)

(0)
30min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Suszone papryczki chilli
2  szklanek
Woda
4  łyżek
Olej kukurydziany
500  g
Chipsy kukurydziane nachos
200  g
Łagodny ser biały (pokruszony, do dekoracji)
0.25 
Cebula
3 
Pomidory
200  ml
Śmietana
2  łyżek
Sos Meksykański Salsa WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.55 g
Węglowodany
72.52 g
Tłuszcze
52.36 g
Wartość energetyczna
832.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotuj pikantne czerwone chilaquiles - kukurydziane tortille z salsą pomidorową z dodatkiem chilli. To idealna przekąska na wieczorny seans filmowy lub mecz. Chipsy z tortilli z salsą będą też dobrym pomysłem na większą imprezę w gronie przyjaciół. Trudno Ci się będzie od nich oderwać! Chrupiące tortille z salsą posyp pokruszonym białym serem i podawaj z odrobiną śmietany - raz na jakiś czas można zaszaleć!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    15 min
    Przygotuj sos: zmiksuj papryczki z cebulą, pomidorami, wodą i koncentratem pomidorowym.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej i smaż sos przez 5 minut lub do momentu, aż trochę zgęstnieje. Wrzuć chipsy (nachosy) do sosu i dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    5 min
    Udekoruj śmietaną i pokruszonym serem. Podawaj.
Tortille w czerwonej salsie (chilaquiles)

Krok 1 z 3

Przygotuj sos: zmiksuj papryczki z cebulą, pomidorami, wodą i koncentratem pomidorowym.

Tortille w czerwonej salsie (chilaquiles)

Krok 2 z 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż sos przez 5 minut lub do momentu, aż trochę zgęstnieje. Wrzuć chipsy (nachosy) do sosu i dobrze wymieszaj.

Tortille w czerwonej salsie (chilaquiles)

Krok 3 z 3

Udekoruj śmietaną i pokruszonym serem. Podawaj.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez wieprzowiny
  • Kuchnia meksykańska
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pyszna zupa z owoców morza

    Pyszna zupa z owoców morza

    46 min Łatwy
  • Kurczak po meksykańsku - Tinga

    Kurczak po meksykańsku - Tinga

    45 min Łatwy
  • Skrzydełka z kurczaka z pikantnym sosem

    Skrzydełka z kurczaka z pikantnym sosem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Tortille z kurczakiem z zielonym chili

    Tortille z kurczakiem z zielonym chili

    31 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu