Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj pikantne czerwone chilaquiles - kukurydziane tortille z salsą pomidorową z dodatkiem chilli. To idealna przekąska na wieczorny seans filmowy lub mecz. Chipsy z tortilli z salsą będą też dobrym pomysłem na większą imprezę w gronie przyjaciół. Trudno Ci się będzie od nich oderwać! Chrupiące tortille z salsą posyp pokruszonym białym serem i podawaj z odrobiną śmietany - raz na jakiś czas można zaszaleć!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Przygotuj sos: zmiksuj papryczki z cebulą, pomidorami, wodą i koncentratem pomidorowym.
Krok 2
10 min
Na patelni rozgrzej olej i smaż sos przez 5 minut lub do momentu, aż trochę zgęstnieje. Wrzuć chipsy (nachosy) do sosu i dobrze wymieszaj.
Krok 3
5 min
Udekoruj śmietaną i pokruszonym serem. Podawaj.
Krok 1
z
3
Przygotuj sos: zmiksuj papryczki z cebulą, pomidorami, wodą i koncentratem pomidorowym.
Krok 2
z
3
Na patelni rozgrzej olej i smaż sos przez 5 minut lub do momentu, aż trochę zgęstnieje. Wrzuć chipsy (nachosy) do sosu i dobrze wymieszaj.
Krok 3
z
3
Udekoruj śmietaną i pokruszonym serem. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
K
Ksawery
Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu!
Winiary
Expert
Ksawery, dokładnie tak. Szybko, prosto i smacznie! W sam raz na wizytę nieoczekiwanych gości 😊
Komentarze 1