Tortilla na zimno i kolorowo

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Tortilla
1  pęczek
Szpinak
200  g
Szynka z indyka
65  g
Serek kremowy
0.5 
Papryka żółta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.35 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcze
13.26 g
Wartość energetyczna
222.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz przepisu na szybką w przygotowaniu i smaczną przekąskę na zimno? Zatem tortilla na zimno i kolorowo jest rozwiązaniem idealnym dla Ciebie! Przygotujesz ją w parę chwil, bez pieczenia, bez smażenia, wstawisz na godzinę do lodówki, żeby nabrała odpowiedniego kształtu i voila! Pyszna, kolorowa przekąska gotowa!
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
5 min
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.
Krok 2
5 min
Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.
Krok 3
1 min
Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.
Krok 4
5 min
W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.
Tortilla na zimno i kolorowo

Krok 1 z 4

Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.

Tortilla na zimno i kolorowo

Krok 2 z 4

Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.

Tortilla na zimno i kolorowo

Krok 3 z 4

Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.

Tortilla na zimno i kolorowo

Krok 4 z 4

W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika