Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz przepisu na szybką w przygotowaniu i smaczną przekąskę na zimno? Zatem tortilla na zimno i kolorowo jest rozwiązaniem idealnym dla Ciebie! Przygotujesz ją w parę chwil, bez pieczenia, bez smażenia, wstawisz na godzinę do lodówki, żeby nabrała odpowiedniego kształtu i voila! Pyszna, kolorowa przekąska gotowa!
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.
Krok 2
5 min
Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.
Krok 3
1 min
Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.
Krok 4
5 min
W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.
Krok 1
z
4
Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.
Krok 2
z
4
Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.
Krok 3
z
4
Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.
Krok 4
z
4
W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0