Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie wypróbujcie przepisu na tofu z pastą paprykową po azjatycku.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
Krok 2
2 min
Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
Krok 3
3 min
Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
Krok 4
5 min
Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
Krok 5
4 min
W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
Krok 6
1 min
Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
Krok 7
1 min
Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
TIPY:
1 min
przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
I gotowe!
1 min
To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!
Krok 1
z
9
W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
Krok 2
z
9
Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
Krok 3
z
9
Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
Krok 4
z
9
Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
Krok 5
z
9
W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
Krok 6
z
9
Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
Krok 7
z
9
Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
TIPY:
z
9
przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
I gotowe!
z
9
To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0