Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tofu z pastą paprykową po azjatycku
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

(2)
23min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Tofu
1  paczka
WINIARY Pasta z Pomysłem na... Kurczaka z papryką w sosie paprykowym
1 
Papryka jakiegokolwiek koloru
2  pęczków
Szpinak
200  g
Makaron ryżowy wstążki
100  ml
Mleko ryżowe lub jakikolwiek napój roślinny
100  ml
Woda
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
43.92 g
Węglowodany
132.72 g
Tłuszcze
18.34 g
Wartość energetyczna
873.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie wypróbujcie przepisu na tofu z pastą paprykową po azjatycku.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
  • Krok 2

    2 min
    Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    3 min
    Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
  • Krok 4

    5 min
    Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
  • Krok 5

    4 min
    W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
  • Krok 6

    1 min
    Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
  • Krok 7

    1 min
    Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
  • TIPY:

    1 min
    przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
  • I gotowe!

    1 min
    To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!
Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 1 z 9

W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 2 z 9

Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 3 z 9

Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 4 z 9

Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 5 z 9

W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 6 z 9

Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 7 z 9

Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

TIPY: z 9

przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

I gotowe! z 9

To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia regionalna
  • Makaron
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pad thai z kurczakiem

    Pad thai z kurczakiem

    36 min
  • Zupa miso

    Zupa miso

    1 godz 55 min Średni
  • Smażony makaron nudle z kurczakiem i warzywami

    Smażony makaron nudle z kurczakiem i warzywami

    20 min Łatwy
  • Sałatka z zupek chińskich

    Sałatka z zupek chińskich

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu