Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Tofu
1 
Papryka jakiegokolwiek koloru
2 pęczków
Szpinak
200 g
Makaron ryżowy wstążki
100 ml
Mleko ryżowe
100 ml
Woda
1 trochę
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
43.92 g
Węglowodany
132.72 g
Tłuszcze
18.34 g
Wartość energetyczna
873.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
Krok 2
2 min
Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
Krok 3
3 min
Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
Krok 4
5 min
Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
Krok 5
4 min
W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
Krok 6
1 min
Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
Krok 7
1 min
Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
TIPY:
1 min
przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
I gotowe!
1 min
To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!
Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 1 z 9

W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 2 z 9

Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 3 z 9

Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 4 z 9

Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 5 z 9

W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 6 z 9

Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 7 z 9

Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

TIPY: z 9

przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

I gotowe! z 9

To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!

Jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie wypróbujcie przepisu na tofu z pastą paprykową po azjatycku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
A Alicja
.

Przepis fajny, ale kiedy dodać ten pomysł na?

Pokaż więcej komentarzy