Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

(2)
23 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Tofu
1  paczka
WINIARY Pasta z Pomysłem na... Kurczaka z papryką w sosie paprykowym
1 
Papryka jakiegokolwiek koloru
2  pęczków
Szpinak
200  g
Makaron ryżowy wstążki
100  ml
Mleko ryżowe lub jakikolwiek napój roślinny
100  ml
Woda
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
132.7 g
Wartość energetyczna
873.2 kcal
Tłuszcze
18.3 g
Białko
43.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie wypróbujcie przepisu na tofu z pastą paprykową po azjatycku.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.
  • Krok 2

    2 min
    Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    3 min
    Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.
  • Krok 4

    5 min
    Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min
  • Krok 5

    4 min
    W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.
  • Krok 6

    1 min
    Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.
  • Krok 7

    1 min
    Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.
  • TIPY:

    1 min
    przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.
  • I gotowe!

    1 min
    To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!
Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 1 z 9

W małym garnuszku rozgrzej 1 cm warstwę oleju. Następnie dodaj garstkę makaronu ryżowego (ok. 20g). Makaron na rozgrzanym oleju szybko urośnie i wtedy należy go szybko wyciągnąć z garnuszka na ręcznik papierowy do odsączenia.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 2 z 9

Następnie pokrój tofu oraz paprykę w mniejsze kawałki.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 3 z 9

Na patelnię dodaj odrobinę oleju, na którym makaron był prażony, następnie dodaj tofu i podsmaż, aż będzie zarumienione.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 4 z 9

Do patelni dodaj paprykę oraz szpinak, smaż przez ok. 5 min

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 5 z 9

W międzyczasie makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 minuty.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 6 z 9

Do patelni dodaj 100 ml wody, mleko ryżowe oraz ugotowany makaron.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

Krok 7 z 9

Zawartość patelni podawaj z chrupkami ryżowym.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

TIPY: z 9

przechowywanie tofu, używamy pasty paprykowej zamiast jakichkolwiek innych przypraw, makaron ryżowy możemy zamienić na ryż, możemy użyć jakiegokolwiek innego mleka roślinnego.

Tofu z pastą paprykową po azjatycku

I gotowe! z 9

To świetne danie, kiedy brakuje nam czasu, ale apetyt bardzo dopisuje. Myślę, że nawet tofusceptycy dadzą się przekonać. A jeśli ograniczacie spożycie mięsa, ale brakuje Wam weny albo jesteście w wiecznym niedoczasie, to koniecznie poszukajcie inspiracji na stronie www Winiary i oglądajcie kolejne odcinki. Razem z Winiary dostarczymy Wam jeszcze wielu sprytnych pomysłów. Do zobaczenia niebawem!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia regionalna
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Warzywny Bowl z panierowanym tofu

    Warzywny Bowl z panierowanym tofu

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z tofu i kiełkami

    Smażone nudle z tofu i kiełkami

    15 min Łatwy
  • Pikantna zupa tajska z tofu

    Pikantna zupa tajska z tofu

    2 godz 2 min Średni
  • Zupa czosnkowa z klopsikami z tofu

    Zupa czosnkowa z klopsikami z tofu

    2 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu