Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tofu po koreańsku
Dodaj do CookBook

Tofu po koreańsku

(0)
12 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Tofu
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1  szklanka
Ketchup łagodny WINIARY
0.75  szklanka
Woda
0.75  szklanka
Cukier
2  łyżek
Ocet jabłkowy
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
3  ząbków
Czosnek
3  cm
Korzeń imbiru
0.5  łyżeczka
Chili w płatkach
1  pęczek
Cebula dymka
1  łyżka
Sezam prażony
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
72.6 g
Wartość energetyczna
439 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
15.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Tofu po koreańsku to niezwykle aromatyczna potrawa, która łączy w sobie delikatność tofu z intensywnymi smakami typowymi dla koreańskiej kuchni. Tak przygotowane tofu może być smacznym dodatkiem do sałatek, samodzielną przekąską lub jednym ze składników orientalnego dania głównego. Wybierz swoją ulubioną wersję i przygotuj z nami tofu po koreańsku.


Tofu po koreańsku – prosty sposób na odczarowanie tofu

Jeśli do tej pory tofu zbyt często nie gościło w Twoim menu – ten przepis pomoże Ci to zmienić. Tofu po koreańsku jest pełne smaku, a także jest delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie, kremowe w środku. Sekret smacznego tofu tkwi w marynacie przygotowanej z przyprawy MAGGI oraz w sosie z dodatkiem mnóstwa aromatycznych przypraw.

Tofu po koreańsku jest idealnym przykładem tego, jak prosty składnik, można zamienić w coś pysznego, dzięki odpowiednim przyprawom i technikom kulinarnym. Tak przygotowane tofu zadowoli zarówno miłośników kuchni azjatyckiej, jak i tych, którzy lubią odkrywać nowe smaki i urozmaicić swoje menu.

Przygotowanie

12 min
  • Krok 1

    2 min
    Tofu odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój je w dużą kostkę lub plastry. Dopraw przyprawą MAGGI.
  • Krok 2

    3 min
    Tofu obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, aż zarumieni się z każdej strony. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
  • Krok 3

    1 min
    Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej. Dodaj chili w płatkach oraz imbir i czosnek. Smaż ok. 1 min. Dodaj cukier, ketchup oraz wodę i całość wymieszaj i zagotuj. Dodaj ocet oraz przyprawę w płynie MAGGI. Do sosu wrzuć tofu i dokładnie wymieszaj. Gotuj razem ok. 1 min.
  • Krok 5

    1 min
    Gotowe danie podawaj z prażonym sezamem i posiekaną dymką.
Tofu po koreańsku

Krok 1 z 5

Tofu odciśnij z nadmiaru wody. Pokrój je w dużą kostkę lub plastry. Dopraw przyprawą MAGGI.

Tofu po koreańsku

Krok 2 z 5

Tofu obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie usmaż na dobrze rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, aż zarumieni się z każdej strony. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Tofu po koreańsku

Krok 3 z 5

Czosnek przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i zetrzyj na tarce.

Tofu po koreańsku

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj chili w płatkach oraz imbir i czosnek. Smaż ok. 1 min. Dodaj cukier, ketchup oraz wodę i całość wymieszaj i zagotuj. Dodaj ocet oraz przyprawę w płynie MAGGI. Do sosu wrzuć tofu i dokładnie wymieszaj. Gotuj razem ok. 1 min.

Tofu po koreańsku

Krok 5 z 5

Gotowe danie podawaj z prażonym sezamem i posiekaną dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia koreańska
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Warzywny Bowl z panierowanym tofu

    Warzywny Bowl z panierowanym tofu

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z tofu i kiełkami

    Smażone nudle z tofu i kiełkami

    15 min Łatwy
  • Pikantna zupa tajska z tofu

    Pikantna zupa tajska z tofu

    2 godz 2 min Średni
  • Zupa czosnkowa z klopsikami z tofu

    Zupa czosnkowa z klopsikami z tofu

    2 godz 27 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu