Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Makaron ryżowy z tofu
Dodaj do CookBook

Makaron ryżowy z tofu

(0)
17 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest deleeka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Makaron ryżowy
2  łyżek
Cebula dymka
50  g
Kiełki
200  g
Tofu
2 
Jajko
1  łyżka
Olej słonecznikowy
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało
1  łyżeczka
Sos rybny
2  łyżeczek
Sok z limonki
2  łyżek
Orzeszki ziemne (prażone i solone)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
58 g
Wartość energetyczna
576.4 kcal
Tłuszcze
26.2 g
Białko
25.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Masz ochotę na azjatyckie danie? Mamy coś, co może Ci posmakować, zwłaszcza jeśli jesteś fanką/fanem szybkich przepisów. Czas na makaron ryżowy z tofu (w stylu pad thai), który możesz przygotować dokładnie tak, jak najbardziej lubisz. Wystarczy, że dodasz swoje ulubione składniki, przyprawy, chwilę podsmażysz i gotowe. Przekonaj się, jakie to proste i zrób z nami smaczny makaron ryżowy z tofu.


Jak zrobić makaron ryżowy z tofu?

Makaron ryżowy super sprawdza się w szybkich przepisach inspirowanych kuchnią azjatycką. Zazwyczaj wystarczy tylko podsmażyć ulubione warzywa, dodać kilka przypraw, świeże zioła, aromatyczny sos i wymieszać te składniki z ugotowanym wcześniej makaronem. Orzeszki ziemne na wierzchu nadają całości świetnej chrupkości. Spróbuj! Przygotowanie takiej potrawy zajmuje kilkanaście minut, a smak zdecydowanie jest tego wart. My proponujemy makaron ryżowy z tofu, ale jeśli chcesz, możesz też zrobić to danie w wersji mięsnej lub rybnej. Wybierz to na co masz ochotę lub to, co akurat masz pod ręką. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a Ty ugotujesz pyszny, egzotyczny obiad. Życzymy smacznego!

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    5 min
    W międzyczasie umyj dymkę i pokrój ją w cienkie krążki. Umyj kiełki fasoli. Odcedź tofu i pokrój w kostkę. Ubij jajka.
  • Krok 3

    6 min
    Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim tofu na złoty kolor, a następnie dodaj makaron ryżowy. Wlej roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawę WINIARY, zamieszaj i smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj sos rybny, kiełki fasoli i dymkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
  • Krok 4

    1 min
    Gotowe danie skrop sokiem z limonki i posyp orzeszkami ziemnymi.
Makaron ryżowy z tofu

Krok 1 z 4

Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Makaron ryżowy z tofu

Krok 2 z 4

W międzyczasie umyj dymkę i pokrój ją w cienkie krążki. Umyj kiełki fasoli. Odcedź tofu i pokrój w kostkę. Ubij jajka.

Makaron ryżowy z tofu

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim tofu na złoty kolor, a następnie dodaj makaron ryżowy. Wlej roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawę WINIARY, zamieszaj i smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj sos rybny, kiełki fasoli i dymkę i smaż przez kolejne 2 minuty.

Makaron ryżowy z tofu

Krok 4 z 4

Gotowe danie skrop sokiem z limonki i posyp orzeszkami ziemnymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

    Zupa pieczarkowa z makaronem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Makaron mac and cheese

    Makaron mac and cheese

    20 min Łatwy
  • Sałatka z makaronem orzo i tuńczykiem

    Sałatka z makaronem orzo i tuńczykiem

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu