Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z rabarbarem na cieście francuskim
Dodaj do CookBook

Tarta z rabarbarem na cieście francuskim

(1)
1 godz 11 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5  łodyg
Rabarbar
trochę
Cukier brązowy
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  paczka
Ciasto Francuskie
trochę
Mąka
2 
Jajko
2  łyżek
Cukier
250  g
Serek mascarpone
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
62.8 g
Wartość energetyczna
845.7 kcal
Tłuszcze
60.2 g
Białko
15 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Nasz przepis na tartę z rabarbarem na cieście francuskim jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu! Wystarczy tylko upiec rabarbar, przygotować delikatne ciasto francuskie, a następnie oprószyć tartę rabarbarową cukrem lub płatkami migdałowymi.

Sos rabarbarowy jest kwaskowaty, dlatego jego smak warto zbalansować słodkim kremem na bazie serka mascarpone oraz ulubionymi owocami.

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    10 min
    Rabarbar – Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyty rabarbar pokrój w ok. 10–15 centymetrowe kawałki i umieść w brytfance. Nalej do brytfanki trochę wody i oprósz rabarbar cukrem.
  • Krok 2

    15 min
    Piecz rabarbar do miękkości ok. 15 minut. Ostudź, odcedź, ale zostaw soki z pieczenia.
  • Krok 3

    5 min
    Tarta – Zwiększ temperaturę w piekarniku do 220°C. Rozwiń rozmrożone ciasto francuskie i przy pomocy wałka leciutko je rozwałkuj.
  • Krok 4

    5 min
    Pokrój arkusz ciasta na 3 równe prostokąty. Przy pomocy ostrego noża natnij krawędzie każdego z nich. Rozłóż prostokąty ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Krok 5

    5 min
    Na każdym kawałku ciasta układaj odsączone kawałki rabarbaru. Posmaruj każdą minitartę sokiem z pieczenia rabarbaru.
  • Krok 6

    20 min
    Piecz 20 minut, aż ciasto będzie złociste.
  • Krok 7

    2 min
    Gotowe oprósz cukrem i/lub płatkami migdałów.
  • Krok 8

    5 min
    W międzyczasie ubij żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym przez kilka sekund. Dodaj mascarpone i ubijaj razem z żółtkami aż masa się połączy.
  • Krok 9

    3 min
    W oddzielnej misce ubij białka na sztywno, a następnie połącz delikatnie z masą mascarpone.
  • Krok 10

    1 min
    Tarty podawaj z kremem. Możesz też dodać świeże owoce.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Pescetarian
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Tarta z łososiem wędzonym

    Tarta z łososiem wędzonym

    36 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    Tartaletki czekoladowo - budyniowe z jagodami

    1 godz Łatwy
  • Tarta ze szpinakiem

    Tarta ze szpinakiem

    2 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu