Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu.
Składniki na ciasto zagniataj razem, aż powstanie jednolita i gładka masa, następnie umieść ciasto w lodówce na co najmniej 30 minut.
Na patelni rozpuść brązowy cukier, aż zacznie zamieniać się w karmel. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj, uważając, aby karmel się nie przypalił. Na tak przygotowany cukier wrzuć połówki śliwek i podsmażaj, aż całe będą obtoczone w karmelu i tłuszczu. Smaż jeszcze około 3–5 minut, uważając, aby owoce się nie rozpadły.
Orzechy lekko rozdrobnij. Możesz je również posiekać.
Roztopione masło wymieszaj z miodem, a następnie z płatkami owsianymi i orzechami.
Formę do tarty wysmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj na grubość około 4–5 mm i dokładnie wyłóż nim spód tarty. Na samo dno wylej przygotowany wcześ-niej krem budyniowy, na wierzch wysyp kruszonkę z płatków i orzechów, a na wierzchu ułóż owoce. Całość przykryj paskami ciasta, układając je naprzemiennie w dekoracyjny sposób.
Tartę piecz około 45 minut w temperaturze 170–180°C.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0