Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

0
1 godz 51 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
250  g
Mąka pszenna
120  g
Masło
50  g
Cukier
3 
Żółtka Jajek
400  ml
Mleko
5  g
Cukier
100  g
Masło
1  łyżka
Mąka pszenna
1  słoik
Konfitura wiśniowa
trochę
Jeżyny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.02 g
Węglowodany
45.72 g
Tłuszcze
27.27 g
Wartość energetyczna
447.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

111 min
Krok 1
51 min
Masło rozpuść, do lekko ostudzonego dodaj przesianą mąkę pszenną, cukier, żółtka i zagnieć na jednolitą masę. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.
Krok 2
10 min
Po tym czasie rozpłaszcz ciasto wałkiem i włóż do formy o średnicy 28 cm w jednym kawałku. To co, odpadnie doklej ręcznie. Ciasto ponakłuwaj widelcem.
Krok 3
10 min
Przykryj formę okręgiem wyciętym z papieru do pieczenia i wysyp na niego fasolę. W ten sposób piecz ciasto przez 10 minut w temp 180 stopni.
Krok 4
15 min
Następnie zdejmij fasolę i piecz ciasto jeszcze 10-15 minut. Wystudź ciasto.
Krok 5
10 min
W tym czasie zrób krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.
Krok 6
5 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia.
Krok 7
10 min
Posmaruj tartę konfiturą, potem kremem budyniowym. Na koniec ozdób tartę jeżynami.
Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 1 z 7

Masło rozpuść, do lekko ostudzonego dodaj przesianą mąkę pszenną, cukier, żółtka i zagnieć na jednolitą masę. Uformuj z niego kulę, owiń folią i włóż na 30 minut do lodówki.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 2 z 7

Po tym czasie rozpłaszcz ciasto wałkiem i włóż do formy o średnicy 28 cm w jednym kawałku. To co, odpadnie doklej ręcznie. Ciasto ponakłuwaj widelcem.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 3 z 7

Przykryj formę okręgiem wyciętym z papieru do pieczenia i wysyp na niego fasolę. W ten sposób piecz ciasto przez 10 minut w temp 180 stopni.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 4 z 7

Następnie zdejmij fasolę i piecz ciasto jeszcze 10-15 minut. Wystudź ciasto.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 5 z 7

W tym czasie zrób krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 6 z 7

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę). Krem odstaw do przestygnięcia.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami

Krok 7 z 7

Posmaruj tartę konfiturą, potem kremem budyniowym. Na koniec ozdób tartę jeżynami.

Tarta z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami to doskonały pomysł na jesienne menu. Tartę możesz nie tylko serwować podczas tradycyjnych posiłków i spotkań, ale możesz ją potraktować również jako posiłek, który możesz zabierać na wyjazdy i imprezy w terenie. Sprawdzi się doskonale w menu wszystkich wycieczek. Wypróbuj nasz przepis na tarte z konfiturą wiśniową, kremem budyniowym i jeżynami przygotowana na bazie Budyniu o smaku waniliowym WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika