Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Tarta z kremem budyniowym i mango

Tarta z kremem budyniowym i mango

(2)
1 godz 23 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 10 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
300  g
Mąka krupczatka
150  g
Masło
1 
Jajko
50  g
Cukier puder
1  szczypta
Sól
500  ml
Mleko
1  Płaska łyżka
Mąka pszenna
100  g
Masło
50  g
Cukier
2 
Mango
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.6 g
Węglowodany
45.58 g
Tłuszcze
23.48 g
Wartość energetyczna
430.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kruche ciasto, kremowy budyń waniliowy Winiary i soczyste mango, to idealne połączenie smaków, które razem tworzą wyjątkowy przepis na pyszne budyniowe ciasto z mango. Tarta z mango to przepis na każdą okazję i każdą porę roku. Latem możesz podać tartę z malinami i truskawkami, a jesienią osłodzić ją odrobiną słodkiego karmelu.
Wypróbuj także przepis na tartę z budyniem, owocami i galaretką >>

Przygotowanie

83 min
  • Krok 1

    5 min
    Sypkie składniki z masłem rozdrobnij na „piasek” (palcami albo w malakserze).
  • Krok 2

    5 min
    Wbij jajko i szybko zagnieć w jednolite ciasto. Jeśli będzie się rozsypywać, dodaj troszkę zimnej wody dla „sklejenia”.
  • Krok 3

    30 min
    Uformuj kulę z ciasta, owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Rozwałkuj i wyłóż ciastem formę na tartę, nakłuj w kilku miejscach widelcem.
  • Krok 5

    20 min
    Piecz w 200 stopniach 15-20 minut aż ciasto się zarumieni.
  • Krok 6

    5 min
    Pół szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Do reszty mleka dodaj masło i gotując doprowadź do wrzenia.
  • Krok 7

    5 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok.1 minutę).
  • Krok 8

    5 min
    Ugotowany krem przykryj folią spożywczą tak, żeby folia dotykała budyniu (nie tworzy się wtedy kożuch) i odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 9

    3 min
    Ostudzony krem wyłóż na ciasto i udekoruj pokrojonym na plasterki mango.
Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 1 z 9

Sypkie składniki z masłem rozdrobnij na „piasek” (palcami albo w malakserze).

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 2 z 9

Wbij jajko i szybko zagnieć w jednolite ciasto. Jeśli będzie się rozsypywać, dodaj troszkę zimnej wody dla „sklejenia”.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 3 z 9

Uformuj kulę z ciasta, owiń folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 4 z 9

Rozwałkuj i wyłóż ciastem formę na tartę, nakłuj w kilku miejscach widelcem.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 5 z 9

Piecz w 200 stopniach 15-20 minut aż ciasto się zarumieni.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 6 z 9

Pół szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i mąką. Do reszty mleka dodaj masło i gotując doprowadź do wrzenia.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 7 z 9

Do gotującego się mleka z masłem wlej rozrobiony budyń i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok.1 minutę).

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 8 z 9

Ugotowany krem przykryj folią spożywczą tak, żeby folia dotykała budyniu (nie tworzy się wtedy kożuch) i odstaw do ostygnięcia.

Tarta z kremem budyniowym i mango

Krok 9 z 9

Ostudzony krem wyłóż na ciasto i udekoruj pokrojonym na plasterki mango.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
R Roma

Widocznie mają Państwo złe przekierowanie na stronie, przepis znajduje się w 5 przepisach na bezgutenowe desery. Następnie klikając zobacz przepis pojawia się mąka pszenna w składzie.

m margli8212

3. Tarta z mango na bezglutenowym spodzie!!A w składzie mąka PSZENNA i KRUPCZATKA!!!Przecież to jest czysty GLUTEN!!!

Winiary
Expert

Margli8212, nie wspominamy w tym przepisie, że tarta jest na bezglutenowym spodzie.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Babeczki z budyniem

    Babeczki z budyniem

    2 godz 30 min Łatwy
  • Napoleonka

    Napoleonka

    3 godz 15 min Średni
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Rurki z kremem waniliowym

    Rurki z kremem waniliowym

    2 godz 17 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu