Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zimne masło posiekaj z mąką, dodaj cukier, jajko, kakao, proszek do pieczenia i śmietanę. Zagnieć jednolite ciasto. Schłodź w lodówce przez godzinę.
Formę na tartę posmaruj masłem i wyłóż rozwałkowanym cienko ciastem. Wyłóż papierem do pieczenia, na który wysyp obciążnik – fasolę albo specjalne kulki ceramiczne. Ciasto dzieki temu nie wyrośnie za bardzo.
Piekarnik rozgrzej do 200*C i wstaw ciasto. Piecz przez kwadrans. Następnie zdejmij papier z obciążnikiem i piecz jszcze ok. 10 minut, aż ciasto się lekko zarumieni.
W międzyczasie przygotuj krem budyniowy. 1/2 szklanki mleka wymieszaj z budyniem do pieczenia WINIARY, cukrem i mąką. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (około 1 minutę).
Krem odstaw na chwilę do przestygnięcia i wyłóż na ciasto jeszcze ciepły.
Gruszki obierz i pokrój w ósemki. Na patelni roztop masło, dodaj cukier i poczekaj aż się zagotuje. Dodaj gruszki i smaż chwilę, mieszajac, aż ładnie się skarmelizują.
Wyłóż na ciasto, posyp cynamonem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1