Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami
Dodaj do CookBook

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

(0)
5 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Galaretka pomarańczowy smak
2  opakowań
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  paczka
Ciasto Francuskie
900  ml
Mleko
trochę
Cukier
400  ml
Woda
trochę
Mięta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.3 g
Wartość energetyczna
266.2 kcal
Tłuszcze
15.4 g
Białko
6.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Niesamowicie łatwy przepis na pyszną tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, następnie nałóż na nie wcześniej przygotowany budyń. Brzoskwinie pokrój na talarki i rozłóż na budyniu. Tak przygotowaną tartę wstaw do piekarnika, a gdy już się upiecze i ostygnie, polej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty. Smacznego!

Przygotowanie

340 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    3 min
    Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty.
  • Krok 3

    3 min
    Na ciasto wylewamy budyń.
  • Krok 4

    3 min
    Brzoskwinie kroimy w talarki, następnie układamy na tarcie.
  • Krok 5

    4 min
    Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając je na owoce.
  • Krok 6

    50 min
    Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-50 minut.
  • Krok 7

    10 min
    Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 8

    2 min
    Tężejącą galaretkę wlewamy na tartę.
  • Krok 9

    255 min
    Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec dekorujemy miętą.
Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 1 z 9

Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 2 z 9

Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 3 z 9

Na ciasto wylewamy budyń.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 4 z 9

Brzoskwinie kroimy w talarki, następnie układamy na tarcie.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 5 z 9

Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając je na owoce.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 6 z 9

Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-50 minut.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 7 z 9

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 8 z 9

Tężejącą galaretkę wlewamy na tartę.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 9 z 9

Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec dekorujemy miętą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu