Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

0
340 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto Francuskie
900 ml
Mleko
1 trochę
Cukier
400 ml
Woda
1 trochę
Mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.29 g
Tłuszcze
15.44 g
Białko
6.31 g
Wartość energetyczna
266.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

340 min
Krok 1
10 min
Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
3 min
Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty.
Krok 3
3 min
Na ciasto wylewamy budyń.
Krok 4
3 min
Brzoskwinie kroimy w talarki, następnie układamy na tarcie.
Krok 5
4 min
Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając je na owoce.
Krok 6
50 min
Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-50 minut.
Krok 7
10 min
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 8
2 min
Tężejącą galaretkę wlewamy na tartę.
Krok 9
255 min
Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec dekorujemy miętą.
Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 1 z 9

Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 2 z 9

Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 3 z 9

Na ciasto wylewamy budyń.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 4 z 9

Brzoskwinie kroimy w talarki, następnie układamy na tarcie.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 5 z 9

Brzegi ciasta zawijamy do środka nakładając je na owoce.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 6 z 9

Pieczemy tartę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-50 minut.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 7 z 9

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 8 z 9

Tężejącą galaretkę wlewamy na tartę.

Tarta z ciasta francuskiego z brzoswkiniami

Krok 9 z 9

Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec dekorujemy miętą.

Niesamowicie łatwy przepis na pyszną tartę z ciasta francuskiego z brzoskwiniami. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, następnie nałóż na nie wcześniej przygotowany budyń. Brzoskwinie pokrój na talarki i rozłóż na budyniu. Tak przygotowaną tartę wstaw do piekarnika, a gdy już się upiecze i ostygnie, polej tężejącą galaretką i ozdób listkami mięty. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika