Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tarta z brzoskwiniami może pojawiać się w naszej kuchni nie tylko podczas sezonu letniego. Łatwo ją przygotować zarówno ze świeżych owoców, jak i tych konserwowych. Słodkie owoce brzoskwini dobrze skomponują się z śmietaną kremówką. Całość wzbogacona nutą wanilii stworzy pyszny deser, który nada się zarówno na co dzień jak i na świąteczne dni.
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
Krok 2
35 min
Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 3
5 min
Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
Krok 4
10 min
Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
Krok 5
5 min
Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
Krok 6
2 min
Wlej nadzienie do formy z ciastem.
Krok 7
3 min
Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
Krok 8
30 min
Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Krok 1
z
8
Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
Krok 2
z
8
Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 3
z
8
Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
Krok 4
z
8
Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
Krok 5
z
8
Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
Krok 6
z
8
Wlej nadzienie do formy z ciastem.
Krok 7
z
8
Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
Krok 8
z
8
Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0