Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
1 
Żółtko
2  łyżek
Woda
2 
Żółtko
200  ml
Śmietanka Kremówka
800  g
Brzoskwinie z puszki
180  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
125  g
Masło
2  łyżek
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.13 g
Węglowodany
36.02 g
Tłuszcze
20.85 g
Wartość energetyczna
338.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
10 min
Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
Krok 2
35 min
Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 3
5 min
Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
Krok 4
10 min
Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
Krok 5
5 min
Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
Krok 6
2 min
Wlej nadzienie do formy z ciastem.
Krok 7
3 min
Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
Krok 8
30 min
Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 1 z 8

Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 2 z 8

Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 3 z 8

Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 4 z 8

Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 5 z 8

Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 6 z 8

Wlej nadzienie do formy z ciastem.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 7 z 8

Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 8 z 8

Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.

Tarta z brzoskwiniami może pojawiać się w naszej kuchni nie tylko podczas sezonu letniego. Łatwo ją przygotować zarówno ze świeżych owoców, jak i tych konserwowych. Słodkie owoce brzoskwini dobrze skomponują się z śmietaną kremówką. Całość wzbogacona nutą wanilii stworzy pyszny deser, który nada się zarówno na co dzień jak i na świąteczne dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha