Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta kremowa z brzoskwiniami
Dodaj do CookBook

Tarta kremowa z brzoskwiniami

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 
Żółtko
2  łyżek
Woda
2 
Żółtko
200  ml
Śmietanka Kremówka
800  g
Brzoskwinie z puszki
180  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
2  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36 g
Wartość energetyczna
338.1 kcal
Tłuszcze
20.9 g
Białko
5.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z brzoskwiniami może pojawiać się w naszej kuchni nie tylko podczas sezonu letniego. Łatwo ją przygotować zarówno ze świeżych owoców, jak i tych konserwowych. Słodkie owoce brzoskwini dobrze skomponują się z śmietaną kremówką. Całość wzbogacona nutą wanilii stworzy pyszny deser, który nada się zarówno na co dzień jak i na świąteczne dni.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
  • Krok 2

    35 min
    Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
  • Krok 3

    5 min
    Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
  • Krok 4

    10 min
    Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
  • Krok 5

    5 min
    Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
  • Krok 6

    2 min
    Wlej nadzienie do formy z ciastem.
  • Krok 7

    3 min
    Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
  • Krok 8

    30 min
    Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 1 z 8

Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 2 z 8

Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 3 z 8

Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 4 z 8

Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 5 z 8

Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 6 z 8

Wlej nadzienie do formy z ciastem.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 7 z 8

Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 8 z 8

Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu