Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tarta kremowa z brzoskwiniami

Tarta kremowa z brzoskwiniami

(2)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 
Żółtko
2  łyżek
Woda
2 
Żółtko
200  ml
Śmietanka Kremówka
800  g
Brzoskwinie z puszki
180  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
125  g
Masło
2  łyżek
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.13 g
Węglowodany
36.02 g
Tłuszcze
20.85 g
Wartość energetyczna
338.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z brzoskwiniami może pojawiać się w naszej kuchni nie tylko podczas sezonu letniego. Łatwo ją przygotować zarówno ze świeżych owoców, jak i tych konserwowych. Słodkie owoce brzoskwini dobrze skomponują się z śmietaną kremówką. Całość wzbogacona nutą wanilii stworzy pyszny deser, który nada się zarówno na co dzień jak i na świąteczne dni.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    10 min
    Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
  • Krok 2

    35 min
    Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
  • Krok 3

    5 min
    Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
  • Krok 4

    10 min
    Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
  • Krok 5

    5 min
    Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
  • Krok 6

    2 min
    Wlej nadzienie do formy z ciastem.
  • Krok 7

    3 min
    Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
  • Krok 8

    30 min
    Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 1 z 8

Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 2 z 8

Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 3 z 8

Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 4 z 8

Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 5 z 8

Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 6 z 8

Wlej nadzienie do formy z ciastem.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 7 z 8

Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.

Tarta kremowa z brzoskwiniami

Krok 8 z 8

Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Kuchnia francuska
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta cytrynowa z malinami

    Tarta cytrynowa z malinami

    2 godz 22 min Łatwy
  • Kopiec kreta

    Kopiec kreta

    3 godz Średni
  • Ciasto francuskie

    Ciasto francuskie

    4 godz 50 min Średni
  • Szarlotka z różowym kisielem

    Szarlotka z różowym kisielem

    2 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu