
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Tarta kremowa z brzoskwiniami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
35 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
3 minKrok 8
30 minKrok 1 z 8
Wymieszaj mąkę, cukier, tłuszcz, 1 żółtko i wodę w mikserze i wyrób ciasto.
Krok 2 z 8
Uformuj z ciasta kulę, spłaszcz, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 min.
Krok 3 z 8
Ciasto wyłóż na natłuszczoną blachę, dookoła ciasta uformuj wyższy brzeg.
Krok 4 z 8
Piecz około 10 min. w temperaturze 225 st.C.
Krok 5 z 8
Ubij żółtka, dodaj śmietanę i cukier wanilinowy.
Krok 6 z 8
Wlej nadzienie do formy z ciastem.
Krok 7 z 8
Brzoskwinie odsącz i włóż do nadzienia.
Krok 8 z 8
Piecz około 30 min. w temp. 200 st.C.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0