Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest pacpaw
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25  dag
Serek mascarpone
330  ml
Śmietanka Kremówka
2  łyżek
Cukier puder
50  dag
Jagody
2  łyżek
Dżem porzeczkowy
15  dag
Masło
2 
Jajko
25  dag
Mąka pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.42 g
Węglowodany
63.43 g
Tłuszcze
60.28 g
Wartość energetyczna
824.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
15 min
Do mąki dodać masło i posiekać te składniki nożem, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, jajka. Ponownie posiekać wszystko razem, a następnie zagnieść szybko końcówkami palców.
Krok 2
30 min
Ciasto zawinąć w folię i umieścić w lodówce na około 30 min.
Krok 3
35 min
Na wysmarowaną tłuszczem formę do tarty wylepić ciasto i piec w 180°C do momentu, aż ciasto się nabierze złotego koloru (20-30 minut).
Krok 4
10 min
Kremówkę ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Oba składniki delikatnie wymieszać i dodać jagody (zostawić 2 garście jagód do wyłożenia na wierzch).
Krok 5
5 min
Ponownie delikatnie wymieszać, aby nie zniszczyć jagód.
Krok 6
5 min
Upieczoną tarte wysmarować dżemem z czarnej porzeczki.
Krok 7
5 min
Na wysmarowane ciasto wyłożyć krem. Na wierzch wyłożyć jagody i tak przygotowaną całość schłodzić w lodówce. Wyjąć bezpośrednio przed spożyciem. Smacznego.
Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 1 z 7

Do mąki dodać masło i posiekać te składniki nożem, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, jajka. Ponownie posiekać wszystko razem, a następnie zagnieść szybko końcówkami palców.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 2 z 7

Ciasto zawinąć w folię i umieścić w lodówce na około 30 min.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 3 z 7

Na wysmarowaną tłuszczem formę do tarty wylepić ciasto i piec w 180°C do momentu, aż ciasto się nabierze złotego koloru (20-30 minut).

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 4 z 7

Kremówkę ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Oba składniki delikatnie wymieszać i dodać jagody (zostawić 2 garście jagód do wyłożenia na wierzch).

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 5 z 7

Ponownie delikatnie wymieszać, aby nie zniszczyć jagód.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 6 z 7

Upieczoną tarte wysmarować dżemem z czarnej porzeczki.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone

Krok 7 z 7

Na wysmarowane ciasto wyłożyć krem. Na wierzch wyłożyć jagody i tak przygotowaną całość schłodzić w lodówce. Wyjąć bezpośrednio przed spożyciem. Smacznego.

Tarta jagodowa z kremem mascarpone jest zachwycającym deserem, który za sprawą jagód kojarzy się z ciepłym latem. Słodki smak owoców podkreślony jest puszystym serkiem mascarpone i śmietaną kremową. Całość utrzymana jest na równie puszystym cieście bazującym na Proszku do pieczenia WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha