Szynka z grilla
140min
Łatwy
80 dag
Szynka wieprzowa
0.25 szklanka
Ocet winny czerwony
1 łyżka
Miód
1 łyżka
Zioła prowansalskie
0.25 szklanka
Olej
1 trochę
Sól ziołowa
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
23.69 g
Węglowodany
4.84 g
Tłuszcze
32.04 g
Wartość energetyczna
410.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
140 min
Krok 1
10 min
Mięso umyć, wytrzeć do sucha, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem.
Krok 2
120 min
Olej wymieszać z octem, miodem, ziołami i przyprawami. Natrzeć tym mięso i odłożyć na 2 godziny do lodówki.
Krok 3
10 min
Mięso położyć na ruszt rozgrzanego grilla. Piec na grillu na rumiano z obu stron.
Klasyk na wiosennego grilla w nowym wydaniu. Przygotowane mięso wieprzowe obtaczamy w przyprawach. Dodajmy przyprawę Ziarenka smaku WINIARY, dzięki czemu nasza szynka zyska jeszcze więcej przyjemnego aromatu. Mięso w przyprawach chowamy do lodówki na dwie godziny, aby miało szansę przesiąknąć nowymi smakami. Po tym czasie jest gotowe na upieczenie na grillu. Smacznego!
Komentarze 0