Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu włożyć zamrożony (bądź świeży, bardzo rozdrobniony) szpinak. Smażyć go na wolnym ogniu ok. 10 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do szpinaku dodać 2- 3 łyżki śmietany. Razem poddusić ok. 5 minut, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojony na ok 2- 3 cm kawałki ser mozzarella.
Poddusić wszystko razem aż do momentu, gdy ser się rozpuści.
Gotowym sosem polać odcedzony wcześniej makaron.
Kris