Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szparagi panierowane

Szparagi panierowane

(0)
43min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400  g
Szparagi
8  plastrów
Szynka Konserwowa
125  g
Ser brie
0.5  szklanka
Olej
1 
Jajko
2  łyżek
Mąka
5  łyżek
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.06 g
Węglowodany
21.61 g
Tłuszcze
102.87 g
Wartość energetyczna
1089.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wiosenne szparagowe szaleństwo to dobry czas, by przyrządzić smakowite szparagi panierowane z serem Brie w plastrach szynki. Wyglądają niewinnie, ale są bardzo pożywne! Można podawać na zimno lub na ciepło, na przykład na liściach ozdobnej sałaty, z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką.

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    2 min
    Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
  • Krok 2

    15 min
    Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
  • Krok 4

    5 min
    Obtocz w mące, jajku i bułce.
  • Krok 5

    15 min
    Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Szparagi panierowane

Krok 1 z 6

Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.

Szparagi panierowane

Krok 2 z 6

Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.

Szparagi panierowane

Krok 3 z 6

Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.

Szparagi panierowane

Krok 4 z 6

Obtocz w mące, jajku i bułce.

Szparagi panierowane

Krok 5 z 6

Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Szparagi panierowane

Krok 6 z 6

Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pizza ze szparagami

    Pizza ze szparagami

    58 min Łatwy
  • Szparagi w boczku z grilla

    Szparagi w boczku z grilla

    26 min Łatwy
  • Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    32 min Średni
  • Makaron z krewetkami i szparagami

    Makaron z krewetkami i szparagami

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu