Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenne szparagowe szaleństwo to dobry czas, by przyrządzić smakowite szparagi panierowane z serem Brie w plastrach szynki. Wyglądają niewinnie, ale są bardzo pożywne! Można podawać na zimno lub na ciepło, na przykład na liściach ozdobnej sałaty, z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką.
Przygotowanie
43 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
15 min
Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
5 min
Obtocz w mące, jajku i bułce.
Krok 5
15 min
Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
1 min
Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Krok 1
z
6
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
z
6
Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
z
6
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
z
6
Obtocz w mące, jajku i bułce.
Krok 5
z
6
Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
z
6
Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0