Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szparagi panierowane
Dodaj do CookBook

Szparagi panierowane

(0)
43 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400  g
Szparagi
8  plastrów
Szynka Konserwowa
125  g
Ser brie
0.5  szklanka
Olej
1 
Jajko
2  łyżek
Mąka
5  łyżek
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.1 g
Wartość energetyczna
910 kcal
Tłuszcze
82 g
Białko
22.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wiosenne szparagowe szaleństwo to dobry czas, by przyrządzić smakowite szparagi panierowane z serem Brie w plastrach szynki. Wyglądają niewinnie, ale są bardzo pożywne! Można podawać na zimno lub na ciepło, na przykład na liściach ozdobnej sałaty, z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką.

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    2 min
    Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
  • Krok 2

    15 min
    Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
  • Krok 4

    5 min
    Obtocz w mące, jajku i bułce.
  • Krok 5

    15 min
    Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Krok 6

    1 min
    Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Szparagi panierowane

Krok 1 z 6

Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.

Szparagi panierowane

Krok 2 z 6

Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.

Szparagi panierowane

Krok 3 z 6

Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.

Szparagi panierowane

Krok 4 z 6

Obtocz w mące, jajku i bułce.

Szparagi panierowane

Krok 5 z 6

Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Szparagi panierowane

Krok 6 z 6

Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    46 min Średni
  • Szparagi pieczone w cieście francuskim

    Szparagi pieczone w cieście francuskim

    1 godz 3 min Średni
  • Szparagi w boczku z grilla

    Szparagi w boczku z grilla

    26 min Łatwy
  • Glazurowane szparagi z bułką tartą

    Glazurowane szparagi z bułką tartą

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu