Szparagi panierowane
43min
Łatwy
1
kostka
1
słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400
g
Szparagi
8
plastrów
Szynka Konserwowa
125
g
Ser brie
0.5
szklanka
Olej
1
Jajko
2
łyżek
Mąka
5
łyżek
Bułka tarta
.
Wartości odżywcze
Białko
23.06 g
Węglowodany
21.61 g
Tłuszcze
102.87 g
Wartość energetyczna
1089.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
15 min
Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
5 min
Obtocz w mące, jajku i bułce.
Krok 5
15 min
Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
1 min
Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Wiosenne szparagowe szaleństwo to dobry czas, by przyrządzić smakowite szparagi panierowane z serem Brie w plastrach szynki. Wyglądają niewinnie, ale są bardzo pożywne! Można podawać na zimno lub na ciepło, na przykład na liściach ozdobnej sałaty, z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką.
Komentarze 0