Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szparagi panierowane

(0)
43min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400  g
Szparagi
8  plastrów
Szynka Konserwowa
125  g
Ser brie
0.5  szklanka
Olej
1 
Jajko
2  łyżek
Mąka
5  łyżek
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.06 g
Węglowodany
21.61 g
Tłuszcze
102.87 g
Wartość energetyczna
1089.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
2 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
15 min
Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
5 min
Obtocz w mące, jajku i bułce.
Krok 5
15 min
Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 6
1 min
Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.
Szparagi panierowane

Krok 1 z 6

Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.

Szparagi panierowane

Krok 2 z 6

Szparagi oczyść i gotuj w Rosole 12-15 minut, odsącz i ostudź.

Szparagi panierowane

Krok 3 z 6

Ser pokrój na 8 słupków. W plastry szynki zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.

Szparagi panierowane

Krok 4 z 6

Obtocz w mące, jajku i bułce.

Szparagi panierowane

Krok 5 z 6

Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.

Szparagi panierowane

Krok 6 z 6

Podawaj na zimno lub na ciepło z Sosem czosnkowym.

Wiosenne szparagowe szaleństwo to dobry czas, by przyrządzić smakowite szparagi panierowane z serem Brie w plastrach szynki. Wyglądają niewinnie, ale są bardzo pożywne! Można podawać na zimno lub na ciepło, na przykład na liściach ozdobnej sałaty, z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha