
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szaszłyki z ziemniakami, boczkiem i cukinią
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
16 minKrok 3
10 minKrok 4
20 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj do miękkości. Odstaw do ostudzenia.
Krok 2 z 5
Cukinię pokrój na długie plastry obieraczką do warzyw. Przygotuj też boczek w plastrach.
Krok 3 z 5
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj pokrojone kawałki ziemniaków na zmianę z cukinią zwiniętą w rulonik i boczkiem.
Krok 4 z 5
Przed grillowaniem posól i popieprz szaszłyki i posmaruj je oliwą lub olejem. Grilluj bezpośrednio na ruszcie lub tacce do grillowania przez dosłownie parę minut z każdej strony – do zarumienienia składników.
Krok 5 z 5
Podawaj z sosem czosnkowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0