Surówka z pora z patisonami
35min
Łatwy
1 łyżka
1
Por
0.5
Papryka konserwowa czerwona
2
Patisony marynowane
1
Ogórek kiszony
1
Jabłka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
1.37 g
Węglowodany
18.38 g
Tłuszcze
10.49 g
Wartość energetyczna
166.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 2
5 min
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
Krok 4
5 min
Patisony pokroić na kawałeczki.
Krok 5
5 min
Do odciśniętego pora wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 6
5 min
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
Krok 7
5 min
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Surówka z pora z patisonami to niezwykłe połączenie smaków. Do przygotowania potrzebujesz marynowane patisony, pora, ogórka kiszonego i jabłko. Pora pokrój w cienkie pół krążki a pozostałe składniki w kosteczkę. Całość wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wykwintna sałatka gotowa, koniecznie spróbuj przepisu na surówkę z pora z patisonami.
Komentarze 0