Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z pora z patisonami to niezwykłe połączenie smaków. Do przygotowania potrzebujesz marynowane patisony, pora, ogórka kiszonego i jabłko. Pora pokrój w cienkie pół krążki a pozostałe składniki w kosteczkę. Całość wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wykwintna sałatka gotowa, koniecznie spróbuj przepisu na surówkę z pora z patisonami.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 2
5 min
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
Krok 4
5 min
Patisony pokroić na kawałeczki.
Krok 5
5 min
Do odciśniętego pora wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 6
5 min
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
Krok 7
5 min
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
7
Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 2
z
7
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 3
z
7
Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
Krok 4
z
7
Patisony pokroić na kawałeczki.
Krok 5
z
7
Do odciśniętego pora wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 6
z
7
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
Krok 7
z
7
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0