Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z pora z patisonami

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Por
0.5 
Papryka konserwowa czerwona
2 
Patisony marynowane
1 
Ogórek kiszony
1 
Jabłka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
1.37 g
Wartość energetyczna
166.28 kcal
Tłuszcze
10.49 g
Węglowodany
18.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.
Krok 2
5 min
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.
Krok 4
5 min
Patisony pokroić na kawałeczki.
Krok 5
5 min
Do odciśniętego pora wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.
Krok 6
5 min
Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.
Krok 7
5 min
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Surówka z pora z patisonami

Krok 1 z 7

Por pokroić w cienkie pół krążki. Wymieszać z odrobiną soli. Gdy puści sok, odcisnąć.

Surówka z pora z patisonami

Krok 2 z 7

Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.

Surówka z pora z patisonami

Krok 3 z 7

Kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę.

Surówka z pora z patisonami

Krok 4 z 7

Patisony pokroić na kawałeczki.

Surówka z pora z patisonami

Krok 5 z 7

Do odciśniętego pora wsypać ogórki. Następnie dodać pokrojone patisony i paprykę pokrojoną w kostkę.

Surówka z pora z patisonami

Krok 6 z 7

Jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wsypać do warzyw.

Surówka z pora z patisonami

Krok 7 z 7

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Surówka z pora z patisonami to niezwykłe połączenie smaków. Do przygotowania potrzebujesz marynowane patisony, pora, ogórka kiszonego i jabłko. Pora pokrój w cienkie pół krążki a pozostałe składniki w kosteczkę. Całość wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem, a następnie połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wykwintna sałatka gotowa, koniecznie spróbuj przepisu na surówkę z pora z patisonami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika