Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z młodej kapusty

0
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Kapusta biała
200  g
Ser żółty
4 
Ogórki konserwowe
0.5  puszka
Kukurydza Konserwowa
1 
Cytryna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.42 g
Węglowodany
9.41 g
Tłuszcze
28.46 g
Wartość energetyczna
344.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Kapustę drobno poszatkuj i oprósz solą.
Krok 2
5 min
Ser pokrój w drobną kostkę, ogórki w półplasterki.
Krok 3
3 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
Krok 4
2 min
Dopraw cukrem i sokiem z cytryny (sałatka powinna być słodko-winna).
Surówka z młodej kapusty

Krok 1 z 4

Kapustę drobno poszatkuj i oprósz solą.

Surówka z młodej kapusty

Krok 2 z 4

Ser pokrój w drobną kostkę, ogórki w półplasterki.

Surówka z młodej kapusty

Krok 3 z 4

Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.

Surówka z młodej kapusty

Krok 4 z 4

Dopraw cukrem i sokiem z cytryny (sałatka powinna być słodko-winna).

Surówka z młodej kapusty to przepis na prawdziwie wiosenny przysmak! Do jej przygotowania potrzebujesz następujących składników: młodej kapusty, sera żółtego, ogórka konserwowego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, soku z cytryny oraz przypraw. Ważne jest, aby młodą kapustę po szatkowaniu oprószyć solą, co dodatkowo pozwoli jej zmięknąć. Resztę składników pokrój w kostkę, delikatnie wymieszaj i dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY.


Sałatka powinna mieć lekko słodko-winny posmak, który świetnie podkreśli smak mięs, szczególnie soczystej wołowiny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha