Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z młodej kapusty to przepis na prawdziwie wiosenny przysmak! Do jej przygotowania potrzebujesz następujących składników: młodej kapusty, sera żółtego, ogórka konserwowego, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, soku z cytryny oraz przypraw. Ważne jest, aby młodą kapustę po szatkowaniu oprószyć solą, co dodatkowo pozwoli jej zmięknąć. Resztę składników pokrój w kostkę, delikatnie wymieszaj i dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY. Sałatka powinna mieć lekko słodko-winny posmak, który świetnie podkreśli smak mięs, szczególnie soczystej wołowiny.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kapustę drobno poszatkuj i oprósz solą.
Krok 2
5 min
Ser pokrój w drobną kostkę, ogórki w półplasterki.
Krok 3
3 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
Krok 4
2 min
Dopraw cukrem i sokiem z cytryny (sałatka powinna być słodko-winna).
Krok 1
z
4
Kapustę drobno poszatkuj i oprósz solą.
Krok 2
z
4
Ser pokrój w drobną kostkę, ogórki w półplasterki.
Krok 3
z
4
Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki.
Krok 4
z
4
Dopraw cukrem i sokiem z cytryny (sałatka powinna być słodko-winna).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0