Surówka z białej kapusty z pieczarkami
23min
Łatwy
1 łyżka
0.25 główka
Kapusta biała
100 g
Pieczarki marynowane
0.2
Por
1 dag
Zielona cebulka
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
.
Wartości odżywcze
Białko
2.85 g
Węglowodany
8.15 g
Tłuszcze
7.57 g
Wartość energetyczna
109.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Kapustę kroimy na kawałki.
Krok 2
5 min
Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
3 min
Pieczarki marynowane kroimy na małe kawałeczki.
Krok 4
2 min
Pora kroimy na drobno.
Krok 5
3 min
Kapustę mieszamy z pieczarkami i porem.
Krok 6
5 min
Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy do kapusty. Cebulkę zieloną drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką po czym mieszamy.
Ta surówka to bardzo dobry dodatek do dania głównego, który podkreśli jego smak i aromat. Kontrastując bezpośrednio z czerwonym mięsem, tworzy bardzo atrakcyjną i smaczną kompozycję. Wykorzystanie pieczarek podkreśla jej wyrazisty smak. Smacznego!
Komentarze 0