Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesień to czas, kiedy do naszych kuchni powracają kurki. Wykorzystaj je do przyrządzenia śmietanowego sosu kurkowego przygotowanego na bazie podsmażanych na masełku grzybów. Sos z kurek dopraw aromatycznymi liściem laurowym i zielem angielskim, a podawaj - z ulubionym mięsem lub makaronem. Pychota!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Kurki dokładnie umyć, większe przeciąć, blanszować.
Krok 2
5 min
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać kurki, podsmażyć razem, podlać wodą, dodać ziele, liścia i przyprawić solą i pieprzem.
Krok 3
15 min
Dusić ok. 10 minut, zabielić śmietaną, doprawić.
Krok 1
z
3
Kurki dokładnie umyć, większe przeciąć, blanszować.
Krok 2
z
3
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać kurki, podsmażyć razem, podlać wodą, dodać ziele, liścia i przyprawić solą i pieprzem.
Krok 3
z
3
Dusić ok. 10 minut, zabielić śmietaną, doprawić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0