Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sos remoulade

Sos remoulade

(0)
7min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5  łyżek
Majonez Lekki WINIARY
50  ml
Śmietana
3  łyżek
Szczypiorek
1  łyżeczka
Musztarda
1 
Jajko gotowane na twardo
1  szczypta
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.26 g
Węglowodany
3.55 g
Tłuszcze
13.18 g
Wartość energetyczna
141.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sos remoulade, znany też jako duński, to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju warzyw. Przygotowanie go nie jest trudne, a zdecydowanie warto się tego nauczyć. Efekt końcowy jest zachwycający i potrafi całkowicie odmienić oblicze dotychczas znanych nam walorów smakowych dania, do którego dodamy sos. Smacznego!

Przygotowanie

7 min
  • Krok 1

    5 min
    Szczypiorek i jajko drobno posiekaj, połącz z majonezem i śmietaną.
  • Krok 2

    1 min
    Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy.
  • Krok 3

    1 min
    Sos podawaj do warzyw.
Sos remoulade

Krok 1 z 3

Szczypiorek i jajko drobno posiekaj, połącz z majonezem i śmietaną.

Sos remoulade

Krok 2 z 3

Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy.

Sos remoulade

Krok 3 z 3

Sos podawaj do warzyw.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z młodych ziemniaków

    Sałatka z młodych ziemniaków

    36 min Łatwy
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

    Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

    20 min Łatwy
  • Sałatka kalafiorowa z ogórkami

    Sałatka kalafiorowa z ogórkami

    15 min Łatwy
  • Sałatka letnia do grilla

    Sałatka letnia do grilla

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu