Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos remoulade

0
7 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Śmietana
3 łyżek
Szczypiorek
1 łyżeczka
Musztarda
1 
Jajko gotowane na twardo
1 szczypta
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.18 g
Białko
2.26 g
Węglowodany
3.55 g
Wartość energetyczna
141.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

7 min
Krok 1
5 min
Szczypiorek i jajko drobno posiekaj, połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 2
1 min
Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy.
Krok 3
1 min
Sos podawaj do warzyw.
Sos remoulade

Krok 1 z 3

Szczypiorek i jajko drobno posiekaj, połącz z majonezem i śmietaną.

Sos remoulade

Krok 2 z 3

Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy.

Sos remoulade

Krok 3 z 3

Sos podawaj do warzyw.

Sos remoulade, znany też jako duński, to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju warzyw. Przygotowanie go nie jest trudne, a zdecydowanie warto się tego nauczyć. Efekt końcowy jest zachwycający i potrafi całkowicie odmienić oblicze dotychczas znanych nam walorów smakowych dania, do którego dodamy sos. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika