Sos remoulade
7min
Łatwy
5
łyżek
50
ml
Śmietana
3
łyżek
Szczypiorek
1
łyżeczka
Musztarda
1
Jajko gotowane na twardo
1
szczypta
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.26 g
Węglowodany
3.55 g
Tłuszcze
13.18 g
Wartość energetyczna
141.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
7 min
Krok 1
5 min
Szczypiorek i jajko drobno posiekaj, połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 2
1 min
Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną musztardy.
Krok 3
1 min
Sos podawaj do warzyw.
Sos remoulade, znany też jako duński, to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju warzyw. Przygotowanie go nie jest trudne, a zdecydowanie warto się tego nauczyć. Efekt końcowy jest zachwycający i potrafi całkowicie odmienić oblicze dotychczas znanych nam walorów smakowych dania, do którego dodamy sos. Smacznego!
Komentarze 0