Sos andaluzyjski
5min
Łatwy
4
łyżek
1
łyżka
Koncentrat pomidorowy
1
łyżka
Dżem truskawkowy
1
plaster
Papryka marynowana
trochę
Cukier
trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
0.38 g
Węglowodany
5.28 g
Tłuszcze
10.21 g
Wartość energetyczna
113.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
5 min
Krok 1
4 min
Majonez połącz z koncentratem pomidorowym i dżemem, dodaj drobno pokrojoną paprykę .Dopraw solą i cukrem.
Krok 2
1 min
Podawaj do zimnych mięs, wędlin, jajek.
Dekoracyjny, "różowy" sos andaluzyjski z Majonezem sałatkowym WINIARY z dodatkiem koncentratu pomidorowego, truskawkowego dżemu oraz drobno krojonej marynowanej papryki ma wyjątkowy, ostro-słodki smak. Doskonale nadaje się jako dodatek do zimnych mięs, wędlin oraz jaj na twardo. Świetny do dekoracji tartinek i innych przystawek.
Komentarze 0