Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
33.32 g
Węglowodany
0.06 g
Tłuszcze
4.78 g
Wartość energetyczna
185.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową), nie dodawaj tłuszczu.
Krok 2
5 min
Lekko rozbij pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryj mięso od góry.
Krok 3
10 min
Zawinięte w pergamin mięso połóż na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej lub elektrycznej), po 5 minut z każdej strony.
Krok 4
5 min
Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Podawaj z ryżem i sałatką lub warzywami.
Zdziwisz się, jak łatwo przyrządzisz rewelacyjny drób z patelni, gdy wykorzystasz możliwości, jakie daje WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. Miękki kurczak z nutą czosnku podbije serca Twoich domowników i z pewnością będą prosili o dokładkę!
Komentarze 0