85 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
85 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
43.4g / 76%
Tłuszcze
6.2g / 24%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

(0)
22min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
43.37 g
Węglowodany
0.06 g
Tłuszcze
6.23 g
Wartość energetyczna
241.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Mając WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, podasz soczystego kurczaka pachnącego ziołami Prowansji. Mięso usmażysz w papirusie bez dodatku tłuszczu.
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.
Krok 2
3 min
Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.
Krok 3
2 min
Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.
Krok 4
10 min
Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.
Krok 5
2 min
Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.
Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 1 z 5

Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 2 z 5

Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 3 z 5

Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 4 z 5

Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.

Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Krok 5 z 5

Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika