Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.
Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.
Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.
Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.
Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.